GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti: Özgür bir gelecek için mücadelemizi büyütelim

Özgürlük Nöbeti’ni 619’uncu haftasında devralan grup, “Özgür irademizi sahiplenmek ve tecridi kırmak için, Önderliğimizle özgür bir gelecek için, özgür bir Kurdistan’ı karşılamak için eylemlerimizi güçlendirelim” diyerek çağrı yaptı.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ 619. HAFTASINDA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve İmralı soykırım sisteminin ortadan kaldırılması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” 619’uncu haftasında.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini, bu hafta Almanya’nın Duisburg kentinden gelen yurtseverler devraldı.

Grupta Mesut Avras, Abdullah Tolayman, Murat Erzem, Edip Elitaş yer alıyor.

‘KÜRT HALK ÖNDERİ’Nİ MÜCADELEMİZLE SAHİPLENECEĞİZ’

Grup sözcüsü Mesut Avras, Avrupa kurumlarının bulunduğu noktada 12 yıldır aralıksız olarak nöbet tutulduğunu hatırlatarak, “Biliyoruz ki, Rêber Apo’nun 25 yıldır İmralı’da esaret altında tutulmasında en başta Avrupa Konseyi’nin rolü var. Bunu protesto etmek için buradayız. Avrupa güya demokrasinin, insan haklarının merkezidir ama ne yazık ki bu demokrasi, insan hakları söz konusu Kürtler, haklı ve adaletli Kürt Hareketi olduğunda geçerli olmuyor. Biz buna karşı tutumumuzu 12 yıldan beri aralıksız olarak Avrupa Konseyi’nin kapısında gösteriyoruz. Avrupa Konseyi’nin Kürt Halk Önderi ve Kürt halkının siyasetine karşı tutumunu kınıyoruz. Sonuç alıncaya kadar Kürt Halk Önderi’ni eylemimizle, mücadelemizle sahipleneceğiz” diye konuştu.

‘ÖNDERLİĞİMİZLE ÖZGÜR BİR GELECEK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM’

Kürt halkına özgür bir gelecek için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunan Avras, şunları söyledi: “Kürt halkı önemli bir süreçten geçiyor. 3 yılı aşkın bir süredir İmralı’dan hiçbir haber alınamıyor. Bunu kınıyoruz ve halkımızdan sürece sahip çıkmalarını istiyoruz. Uluslararası Komplo’ya, İmralı tecridine karşı mücadeleyi yükseltsinler. Aylardır yürütülen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi temelinde özgür irademizi sahiplenmek, tecridi kırmak için, Önderliğimizle özgür bir gelecek için, özgür bir Kurdistan’ı karşılamak için eylemlerimizi güçlendirelim.”

Bir kez daha Avrupa Konseyi’nin İmralı’ya karşı tutumunu ve Uluslararası Komplo’yu kınayan Avras, “Kürt halkının haklı mücadelesi kazanacaktır” vurgusunda bulundu.