GÖRÜNTÜLÜ

Marsilya'da ‘Önder Apo’ya Özgürlük’ yürüyüşü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dikkat çekici bir yürüyüş gerçekleştiren Kurdistanlı gençler, “Önderliğin fedaisiyiz, devrim yolunda olacağız” vurgusunu yaptı.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Kurdistanlı gençler ve dostları, Ciwanên Kurdîstanî ên Fransa’nın (CKF) çağrısı ile Marsilya Şehîd Tîjda Ekecik Meclisi öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Soruna Demokratik Çözüm” hamlesi kapsamında Canebiere meydanında toplandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan hiçbir hukuka sığmayan mutlak tecridi ve Abdullah Öcalan’ın mücadelesini anlatan Fransızca broşürü okuyarak Vieux Port meydanına kadar sloganlarla yürüyen kitle, CPT’ye çağrı mahiyetindeki pankartlar taşıdı. Eylemde CPT başta olmak üzere tüm insani kurumlar ve Avrupa devletlerinin Abdullah Öcalan ve Kürt sorunu karşısındaki tutumu sağır, kör ve sessizi ifade eden üç maymun figürü dikkat çekti.

Vieux Port meydanına ulaşan kitle, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eylem, CKF Marsilya Sözcüsü Serhildan Varto‘nun konuşması ile devam etti. Kürt gençleri ve halkının verdiği mücadeleye dikkat çeken Serhildan Varto, çok önemli süreçlerden geçtiklerine işaret ederek şunları kaydetti: “Önderlik üzerinde çok ağır bir tecrit yürütülmektedir. 38 aydır Önderlikten hiçbir haber almıyoruz. Önderliğin üzerindeki bu tecridin NATO devletlerinin eliyle yürütüldüğünü biliyoruz. Biz burada gençlik adına bu tecridi lanetliyor, her zaman bu devletlerin karşısında olacağımızı belirtiyoruz. Önder Apo mutlak izolasyon altındadır. Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşmadan kimse kendine ben özgürüm diyemez. Önder Apo bizim kırmızı çizgimizdir. Önder Apo kadın özgürlük çizgisidir. Önder Apo, özgürlük gerillasının çizgisidir. Şu an bilindiği üzere son 2 yıldır Kürdistan Özgürlük Gerillası Zap’ta, Metîna’da, Avaşîn’de düşmana karşı operasyonlar gerçekleştirmiştir. 31 Mart’ta da gördük ki düşman bir kez daha yenilmiştir. Siyasi, askeri, ekonomik yani her yönüyle düşman yenilmiştir. Düşman intikamını alabilmek için her yönüyle saldırılar geliştirmektedir. Fransa, Belçika ve tüm Avrupa’da saldırılarını artırıp bu devletleri de kirli oyunlarına alet etmiştir. Burada Kürt gençleri olarak tekrar belirtiyoruz ki tek bir Kürt kalana kadar devrim yolunda olacağız. Önderliğin arkasında ve takipçisi olacağız. Ne yaparsanız yapın, sonunda kazanan biz olacağız.”   

Son iki yılda gençler olarak hem kültürel hem de siyasal soykırıma tabi tutulduklarını belirten Serhildan Varto, Kürt gençleri olarak bu uygulamaları kabul etmediklerini, Abdullah Öcalan şahsında kendilerinin de tecride maruz bırakıldığını söyledi ve şunları vurguladı: “Bu uygulamaya son verilmediği sürece CKF gençleri olarak sokakları terk etmeyeceğiz. Sadece sloganla değil objektif olarak Önderliğin fedaisiyiz” dedi.

Eylem, gençlerin attığı “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Bijî Berxwedana Zindana”  sloganlarıyla son buldu.