Roboskî'de asker köyü taradı

Roboskî köyüne sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyen askerler, rasgele evleri taradı. Şans eseri halktan kimse zarar görmezken, 5 katır öldürüldü. Dün gözaltına alınan 4 çocuk da işkence gördü.

Şırnak'ın Roboskî ilçesinde dün halka gaz bombaları ile saldıran asker, bugün sabah saatlerinde de köyden geçerken etrafa rastgele ateş açtı. 

Köyde bulunan Veli Encü bu sabah yaşanan asker saldırısını şöyle anlattı: "Bugün saat 04.40'da zırhlı araçlarla askerler köye girdi. Roboskî'nin merkezine geldiğinde etrafa ateş açtılar, araçlar, evler tarandı. O sırada şanş eseri sokakta kimse olmadığı için can kaybı yaşanmadı. Evlerinin önünde bağlı katırlara da ateş açıldı, 5 katır öldürüldü. 3'ü de yaralandı. Dün köye saldıran askeri konvoyun olduğu tahmin ediliyor. Halk şu anda köy merkezinde toplandı. Açıklama yapacağız."

ÇOCUKLAR HALA GÖZALTINDA

Bu arada dün gözaltına alınan 13, 13, 14 ve 16 yaşlarındaki çocuklar hala Uludere Jandarma İlçe Karakolu'nda tutuluyor. Çocukların, gözaltına alınırken, zırhlı aracın içinde ve karakolda işkence gördüğü öğrenildi.

Askerler dün de köyde halka gaz bombaları ile saldırmıştı. Askerin saldırısı sırasında bir kadın, bir uzman çavuş tarafından küfürlerle darp edilmişti. 6 gün önce yaylada hayvanlarını otlatan bir Roboskîli çoban askerler tarafından dövüldü. Önceki gün de Andaç köyünden 18 ve 20 yaşlarında iki genç öldüresiye dövüldü. İki aydır sınır ticareti yapılmamasına rağmen yaylalar abluka altında.