Şengal’de eylem: 3 çete öldürüldü

HPG BİM, 31 Mart günü Şengal’de çetelere yönelik düzenlenen eylemler sonucunda 3 çete üyesi öldürüldüğünü, 1 çete üyesi de yaralandığını açıkladı.

HPG BİM, 31 Mart günü Şengal’de çetelere yönelik düzenlenen eylemler sonucunda 3 çete üyesi öldürüldüğünü, 1 çete üyesi de yaralandığını açıkladı. İran ordusunun, Medya Savunma alanlarından Kandil’deki bazı alanları obüs ve havanlarla bombaladığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Şengal’de 31 Mart günü saat 15:30’da Sitti Zeynep Mahallesi civarındaki Tepe Alişorpe’de gerilla güçlerinin bir eylem gerçekleştirdiğini belirtti. Eylem sonucunda 1 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydeden HPG BİM, “Yine aynı gün saat 15.00 ile 16.00 arası Suka Jer mahallesi çevresinde gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem sonucunda 1 çete öldürülmüş 1 çete de yaralanmıştır” dedi.

31 Mart akşamı saat 20B30’da ise Xeyr Nasır Mahallesi çevresinde HPG / YJA Star gerillaları tarafından bir suikast eyleminin gerçekleştirildiğini vurgulayan HPG BİM, bu eylem sonucunda 1 çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

GERİLLA ALANLARINDA HAREKETLİLİK

31 Mart günü saat 10:30 - 12:00 arasında, İran ordusunun sınır hattında bulunan karakollarından Medya Savunma alanlarından Kandil bölgesindeki Boxaza Suredê, Mam Resul ve Tepê Hîva alanlarını, saat 09:00- 12:00 arasında ise Dola Kokê alanını obüs ve havanlarla bombaladığını kaydeden HPG BİM, “31 Mart günü saat 16:00 - 17:00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Rahime alanı üzerinde işgalci TC ordusuna ait insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 1 Nisan günü saat 02:00 - 03:00 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği gözlemlenmiştir” dedi.