HPG: İki günde 67 kez kimyasal ve yasaklı patlayıcılar kullanıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerilla savaş tünellerinin işgalci Türk devleti tarafından 67 kez zehirli kimyasallar ve yasaklı silahlarla bombalandığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin saldırıları ve gerillanın gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin bilgi verdi. 

27 ve 28 Mayıs tarihlerini kapsayan bilanço şöyle açıklandı:

“1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 27 Mayıs saat 10:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

— 27 Mayıs saat 10:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

— 27 Mayıs saat 08:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Eş zamanlı olarak YJA Star güçlerimizce de orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 

— 28 Mayıs saat 13:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda radar sistemi kurmak isteyen işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 radar sistemi imha edildi. 

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 27 ve 28 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 63 kez zehirli kimyasal gazlar ve 3 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. 

— 27 ve 28 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 12 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

— 28 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 27 ve 28 Mayıs’ta Qendîl bölgesinin Karox alanı 1 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Lolan, Girê Berbizina, Girê Şehîd Hawar alanları 6 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Zêvkê alanları 4 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 13 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

— 28 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”