PYD’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

PYD’nin 18. kuruluş yıl dönümü Til Birak, Amûdê ve Şehba Kantonu’nda kutlandı.

PYD’nin 18. kuruluş yıl dönümü Qamîşlo kantonuna bağlı Til Birak, Amûdê ilçelerinde yapılan basın açıklamalarıyla kutlandı.

Kadınların parti mücadelesinde büyük bir rol oynadığına dikkat çekilen açıklamada, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki bileşenler Suriye krizinin çözümü için bir örnek olan ve Suriye halkının güvenliğini sağlayan Demokratik Özerk Yönetim modelini oluşturdu. PYD kuruşundan bu yana Suriye halkının temsilciliğini yapmak ve Suriye’deki bileşenleri bir araya getirmek için çalıştı. Demokratik Özerk Yönetim’inin gelişmesi ve Türk devletinin bölgedeki işgaline son vermek için mücadeleye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” denildi.

ŞEHBA

Şehba Kantonu’ndaki Serdem Kampı’nda “Demokratik birlikle işgalcileri yeneceğiz, Özerk yönetimi geliştireceğiz ve demokratik bir Suriye inşa edeceğiz” şiarıyla bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe onlarca kamp sakinin yanı sıra Özerk Yönetim temsilcileri ve Şehba Kantonu’ndaki kanaat önderleri de katıldı.
Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Jiyan Gul Dado, PYD’nin 18. yılını kutlayarak, “Bu parti halkımızın yolunu aydınlattı ve bu bağlamda kuruluşu bizim için kutsaldır” dedi.
PYD Eşbaşkanı Ayşe Hiso, "Partimizin kuruluşunun yıl dönümünü Önder Abdullah Öcalan’a adıyoruz. Şehitlerimiz sayesinde bugüne ulaştık. Şehitlerimiz bizim için mücadele yolunu aydınlattı ve kazanımlar için canını feda etti” ifadelerini kullandı.
Ardından söz alan Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Elîf Mihemed, işgalci Türk devleti ve çetelerinin planlarına dikkat çekerek, “Düşman planlarıyla irademizi asla kıramaz. Biz kendimizi savunabiliriz” dedi.
Efrîn Kantonu Kültür Sanat Hareketi üyeleri, konuşmaların ardından şarkılar seslendirdi.

 

YanıtlaYönlendir