İlhan Şiş: Seyirci kalmayın, onurunuza sahip çıkın

Galler’de açlık grevinin 60’ıncı gününde direnişini devam ettiren İlhan Şiş, bu sürece seyirci kalmanın insani olmadığını ve herkesin onuruna sahip çıkması gerektiğini söyledi. 

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Galler’in Newport kentinde 60 gündür açlık grevinde olan İlhan Şiş (İmam Şiş)’in sağlık durumu kötüleşiyor. Bugün direnişin devam ettiği Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde doktorların sağlık kontrolünden geçen Şiş’in tansiyonun çok düşük olduğu ve kilo kaybının normalden fazla hızlı olduğu görüldü. Doktorların verdiği bilgiye göre, Şiş’in tansiyonu çok düşük ve bu büyük risk oluşturuyor. Kilo kaybının çok aşırı olduğu ve kanındaki beyaz hücrelerin çok azaldığı, bunun da enfeksiyon riskini yükselttiği belirtildi. Şiş’in 14 kilo kaybettiği görüldü. 

Şiddetli baş ağrıları, mide ağrısı, kaslarda sızlama, yorgunluk ve baş dönmesi gibi sağlık sorunları yaşayan Şiş, bunların yaşanacağını bildiğini, eyleme karar verirken en kötü ihtimaller de dahil her şeyi göze aldığını ifade etti. 

'MEVCUT EYLEMLER YETERLİ DEĞİL'

Fiziki koşulları çok elverişli olmasa da 60 gündür Demokratik Kürt Toplum Merkezi binasında direnişini devam ettiren Şiş, mevcut durumda bir eylemselliğin olduğunu, ancak sürecin ruhuna denk olmadığını ifade etti. Şiş, 15 Şubat’ın uluslararası komplonun 20’nci yıl dönümü vesilesiyle Kürt halkının bulunduğu tüm alanlarda ayağa kalkması gerektiğini ifade etti. 

Şiş, şöyle devam etti:

‘‘Yaklaşık 100 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven dün hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik, aynı zamanda diğer arkadaşların da öyle. Durum bu kadar kritikken bu sürece seyirci kalmak kesinlikle insani değildir. Bu süreçte bir şey yapmamak insani değil. Mevcut eylemler yeterli değildir. Nasıl ki 20 yıl önce ‘güneşimizi karartamazsınız’ şiarıyla bedenlerini ateşe verip Önderlik etrafında kenetlendilerse, biz de bugün aynı şiarla direnişimize devam ediyor ve Önderlik etrafında kenetlenmeye devam ediyoruz. Her bedeli vermeye hazırız, canımızı vermeye hazırız. Tüm dünya sessiz kalsa bile bizim çığlığımız, direnişimiz devam edecek. Herkes bunu mutlaka böyle bilsin.

'ONURUMUZA SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Yarın 15 Şubat’ın 20’nci yıl dönümü. Bu vesileyle Kürt halkına çağrı yapmak istiyorum. Onur sahibi her Kürdün yarın alanlarda olması gerekir. Bu süreçte onuruna sahip çıkması gerekir. Bu insanlık dışı tecridi hep beraber kıracağız.’’