İskandinavya’da Kürtlere ve dostlarına 2 Kasım’da eylem çağrısı

NÇDK İskandinavya’da yaşayan Kürtleri ve dostlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 2 Kasım’da “yaşamı durdurmaya” çağırdı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NÇDK)-İskandinavya, yaptığı yazılı açıklamada Kürtleri ve dostlarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle 2 Kasım’da Stockholm, Malmö ve Oslo’da gerçekleştirilecek eylemlere katılmaya davet etti. 

“Yaşamı durdurup katılalım” çağrısında bulunan NÇDK, İsveç, Norveç ve Danimarka'daki Kürt halkını ve dostlarını büyük katılım sağlamaya ve Abdullah Öcalan’a olan bağlılığı en güçlü şekilde göstermeye çağırdı.

2 Kasım eylemleri, geçtiğimiz yıl 10 Ekim 2023 tarihinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla başlatılan uluslararası kampanyanın devamı niteliğinde olacak. 

NÇDK, bu kampanyanın hem Kürt halkı hem de tüm insanlık için tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı. Açıklamada, kampanyanın, İmralı tecridinin sona erdirilmesi ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için önemli bir fırsat sunduğu belirtildi.

NÇDK-İskandinavya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İskandinavya’da yaşayan halkımız, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü temelinde tek hedefimiz bu amaca ulaşmaktır. İmralı sisteminin yıkılması ve Kürt sorununun çözümü için mücadelemizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz. Stockholm, Malmö ve Oslo’daki yürüyüşlere en güçlü katılımı göstererek, Önder Apo’nun şahsında halkımıza yapılan tüm haksızlıklara karşı ‘dur’ demeliyiz.”

2 Kasım Eylem Programı:

- Stockholm  

Saat: 14.00  

Yer: Norra Bantorget  

*

- Oslo  

Saat: 14.00  

Yer: Jerntorget (Togstationen)

*

- Malmö  

Saat: 14.00  

Yer: Stortoget/Malmö  

NÇDK-İskandinavya, tüm Kürt halkını ve dostlarını, seferberlik ruhuyla bu eylemlere katılmaya ve fiziki olarak özgürlüğe adım atma sürecine destek olmaya çağırdı. “Bijî Rêber Apo!” sloganıyla yapılan çağrıda, eylemlerin Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sona ermesi ve Kürt sorununun çözümü için önemli bir mesaj taşıdığı vurgulandı.