İsviçre’de PKK’nin 42.yılında 3 ayrı yerde meşaleli yürüyüş

PKK’nin 41. kuruluş yıldönümü İsviçre’nin Basel, Bern ve Ticino kantonunda yapılan meşaleli yürüyüşler ile kutlandı.

PKK’nin kuruluş yıldönümü İsviçre’nin Bern, Basel ve Ticino kantonunda Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad aktivistlerinin düzenlediği yürüyüş ile kutlandı.

Basel Claramatte Meydanı’nda saat 18.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları PKK bayrağının arkasında yürüyüşe başladı. Meşaleli yürüyüşte sık sık Almanca ve Kürtçe “Yaşasın PKK” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Dreirosenbrücke’de yürüyüşü sonlandıran eylemciler, burada yapılan açıklamalar sonrası çekilen halaylarla eylemi sonlandırdı.

Bern’de de saat 19.00’da Reitschule’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları şehir merkezinde bir meşaleli yürüyüş yaptı. Büyük PKK bayrağının arkasında yapılan yürüyüşte Almanca ve Kürtçe sloganlar atılırken, çevredeki insanlar da zaman zaman eylemi alkışlarıyla desteklediler.

Yürüyüş ardından halk yeniden Reitschule’ye geldi. Devrim şehitleri anısına bir saygı duruşu ardından yapılan konuşmalar ve halaylarla eylem sona erdi.

Ticino kantonunun Bellinzona kentinde de akşam 17.30’da TCŞ ve JCA’nın çağrısı ile postane önünde Kürdistanlılar ve dostları toplandı. İngilizce “Rojava’yı savun, işgale izin verme” pankartı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları ile yürüyüşe başlandı.

Meşaleli yürüyüşte sık sık İtalyanca ve Kürtçe sloganlar atıldı. Eylem Piazza Collegiata’da yapılan kısa bir miting ile sona erdi.