GÖRÜNTÜLÜ

İtalya kentlerinde Kurdistan ile dayanışma etkinlikleri

Mantova, Parma ve Reggio Emilia kentlerinde düzenlenen Kurdistan ile dayanışma etkinliklerinde Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırganlığı ve Kurdistan’da direniş konuşuldu.

İtalya'nın Mantova, Parma ve Reggio Emilia şehirlerinde Rete Kurdistan Italia (Kurdistan ile dayanışma ağı) öncülüğünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Onlarca İtalya'nın büyük ilgi gösterdiği etkinlikler geç saatlere kadar sürdü.

Rete Kurdistan Mantova’nın düzenlediği etkinliğe Gazeteci Murat Çınar katılarak, Türk devlet sömürgeciliği ve Kurdistan'da direniş konuları üzerine bir konuşma yaptı.

Parma’daki etkinlik ise, “Şengal’in Işığı” (La Luce Şengal) kitabının yazarı Sara Lucaroni ile Rete Kurdistan Italia sözcülerinden Serkan Xozatlı’nın katılımı ile gerçekleşti. DAİŞ çetelerinin Êzidî toplumuna yönelik gerçekleştirdiği soykırımı konu alan kitap büyük ilgi gördü. Soykırım girişiminin Türk devleti tarafından tüm Kürdistan halkına dayatıldığını dile getiren Xozatli, dayanışma çağrısı yaptı.

Reggio Emilia kentinde düzenlenen etkinliğe Gazeteci ve Araştırmacı Alessia Manzini ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Koordinasyonu’nda yer alan Francesca telefon ile katılım sağlayarak, Kuzey ve Doğu Suriye’deki genel durum üzerine kapsamlı değerlendirmede bulundu.

Toplantının ardından dayanışma yemeği ve Kürt müzisyen Aştî  Avdo'nu seslendirdiği Kürtçe türküler ile etkinlik geç saatlerde sona erdi.