Hannover’de ‘Halim Dener’i Anma Konferansı’ düzenlendi

Almanya’da 30 yıl önce katledilen Kürt genci Halim Dener için Hannover'de anma konferansı düzenlendi.

Hannover Pavillon’da 29 Haziran Cumartesi Pavillon’da 'Mücadeleleri Birleştirmek' temalı bir konferans düzenlendi. 

Konferans,  30 Haziran 1994’te Hannover Steintor’da bir özel polis tarafından vurularak katledilen Kürt genci Halim Dener anısına organize edildi.

'Mücadeleleri Birleştirmek' konferansına 100'ü aşkın kişi katıldı ve Hannover ile Almanya genelinden birçok örgüt ve inisiyatif konferansta temsil edildi.

Konferansta konuşan Gazeteci ve Aktivist Tim Krüger siyasi durumu değerlendirdi.

Tim Krüger, kapitalist devlet sisteminin güçlerinin çok iyi organize olduğunu, demokratik ve direnişçi güçlerin organizasyonunun da daha etkili olması gerektiğini belirtti. 

Krüger, "Toplum olarak, kapitalist modernitenin şiddet dolu sistemine alternatif bir yapı inşa edebilmek için mücadelelerimizi birleştirmemiz ve ortak bir güç geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Konferansta tartışma oturumları düzenlendi ve Halim Dener'in biyografisini şekillendiren dört anahtar kelime (işkence gördü, kaçtı, yasaklandı, vuruldu) etrafında tartışmalar yapıldı. 

Rheinmetall Entwaffnen, Flüchtlingsrat Niedersachsen ve Solinet, Rechtshilfefonds Azadî ve Solikreis Bilel grupları, kendi çalışmalarını, zorluklarını, başarılarını ve ağ kurma çabalarını paylaştı.

Grup çalışmalarının sonuçları, tüm katılımcıların yer aldığı bir tartışma oturumunda birleştirildi. Mücadeleleri birleştirmek için şu anda nelere ihtiyaç duyulduğu, umutsuzlukla nasıl mücadele edileceği ele alındı.

Konferans, Hannover genelinde geniş katılımlı bir meclis planının yapılmasıyla sona erdi. Bu plan, siyasi mahkumlara dünya genelinde yapılacak delegasyon gezileri fikriyle zenginleştirildi. Ayrıca, Rheinmetall Entwaffnen Kampı’nda tartışmaların devam edeceği belirtildi.

Bununla birlikte mücadeleleri sokakta da birleştirmenin önemine vurgu yapılırken, 6 Temmuz'da saat 13:00'te Steintorplatz'da düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısı yapıldı.