GÖRÜNTÜLÜ

BM önündeki eylemin 42'nci ayında uluslararası kurumlara çağrı

42 aydan beri her hafta Cenevre’deki BM Ofisi önünde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıran Kurdistanlılar, CPT, BM ve AK örgütlerine insan hakları gereği tecrit sistemine karşı harekete geçmesini istedi.

CENEVRE'DEKİ HAFTALIK OTURMA EYLEMİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'de Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde başlatılan eylem devam ediyor. "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında her çarşamba BM Ofisi'nin bulunduğu Nations Meydanı'nda açılan çadır etrafında oturma eylemi gerçekleştiriliyor.

Bu haftaki eylem, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Eylem Komitesi’nden Ramazan Kızılkurt’un konuşmasıyla başladı.

Kızılkurt, İmralı Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde mutlak tecrit koşulları altında tutulan Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Cenevre'de yaşayan Kurdistanlılar olarak Önder Apo'nun özgürlüğünün sağlanması talebiyle 41 ayı geride bıraktığımız oturma eylemiyle uluslararası kurumlara çağrıda buluyoruz. İmralı'da Önder Apo'ya yönelik derinleştirilmiş tecrit, 40 ayı aşkın süredir devam ediyor. 40 aydır ne ailesi ne de avukatlarıyla görüştürülen Önderliğimiz karşısında uluslararası kurumlar, görevini yerine getirmiyor, susmayı tercih ediyor. İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), BM, Avrupa Konseyi (AK) başta olmak üzere uluslararası kurumlar insan haklarına aykırı olan tecrit, işkence sistemine karşı harekete geçmekle sorumludur.”

Eylem Komitesi Üyesi Ramazan Kızılkurt, tecrit sonlandırılıncaya ve Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Kürt halkı olarak alanlarda olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Açıklama ardından hazırlanan basın metni okundu. Eylem, 17.00’da sloganlarla sona erdi.