GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti’ni 627’nci haftasında Frankfurt grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 yıldır süren nöbet eylemini 627’nci haftasında Frankfurt’tan gelen bir grup devraldı.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini 627’nci haftasında Almanya’nın Frankfurt kentinden gelen dört kişilik bir grup devraldı.

Nöbet eylemini yürüten Yılmaz Şekerli, Metin Arslan, Gabar Roni ve Esir Akkurt, başta Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere uluslararası kurumları tecrit karşısındaki sessizliklerini bozmaya çağırdı. 

Grup yaptığı açıklamada “Önder Apo’ya, tüm Kurdistan halkına ve dostlarına yönelik bu tecrit işkencesine ortak olmayın” dedi. 

Açıklamada, “Kendi yasalarınızın temel ilkesi olan insan hakları ve bağımsızlık ilkelerini uygulayın, faşist Erdoğan'a ve onun işgalci devletine yüz yıllık desteğinize son verin, bu soykırım ve işkence sistemini onaylamaktan vazgeçin” çağrısı yapıldı.