Paris Barosu, İmralı’daki tutsakların savunma haklarının ihlal edilmesini kınadı

Paris Barosu, Türk Adalet Bakanlığı’na protesto mektubu göndererek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsakların savunma hakkının engellenmesini kınadı.

İMRALI TECRİT SİSTEMİ

Paris Barosu, 40 aydır hiçbir şekilde iletişim sağlanamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde esir tutulan Veysi Aktaş, Hamili Yıldırım ve Ömer Hayri Konar’ın savunma haklarının engellenmesini kınayan bir açıklama yayımladı.

Abdullah Öcalan ve diğer tutsakların savunmasını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca’yı 25 Haziran’da kabul ettiklerini belirten baro, şu açıklamada bulundu: “Eski başkan yardımcısı Vincent Nioré tarafından temsil edilen Paris Barosu, meslektaşlarımız François Devedjian ve David Andic'in huzurunda, 25 Haziran 2024 tarihinde, dört kişinin avukatlarından biri olan İstanbul Barosu avukatı meslektaşımız Rezan Sarıca'yı kabul etti. 

TÜRK ADALET BAKANLIĞINA PROTESTO MEKTUBU

Abdullah Öcalan'ın avukatlarının son ziyareti 7 Ağustos 2019'da gerçekleşti. Diğer üç tutukluya da 2015 yılından bu yana herhangi bir ziyarette bulunulamadı. Toplamda sekiz savunma avukatı müvekkillerine fiziksel olarak, telefonla veya yazışma yoluyla ulaşamadı. Meslektaşlarımız, savunma haklarına, temel özgürlüklere ve insan onuruna yönelik bu kabul edilemez saldırıları protesto etmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı'na bir protesto mektubu gönderdiler. İmralı Cezaevi Adası'nda dört tutuklunun başına gelenlerden kaygı duyan Paris Barosu da tutuklu savunma avukatlarının protestosuna katıldı.”