GÖRÜNTÜLÜ

Gençlerden tecride ve işgal saldırılarına karşı eylem

Fransa’nın Draguignan kentinde CKF üyesi gençler, İmralı’da esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın Draguignan kentinde, Ciwanen Kurdistani ên Fransa (CKF) üyesi gençlerin öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. İmralı’da mutlak tecrit sisteminde esir tutulan ve kendisinden 40 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi için alanlara çıkan gençler, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. Gençler ayrıca, faşist Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yeni işgal planları kapsamında gerçekleştirdiği saldırıları ve KDP’nin ihanetçi çizgisini lanetledi.

Draguignan La Poste önünde başlayan ve valilik binasına kadar süren eylemde sık sık “Bijî Serok APO” ve Fransızca “Önder APO’ya Özgürlük” sloganları atıldı. Valilik binası önüne gelen kitle, Kurdistan şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından burada bir açıklama yaptı. Gençlik adına açıklama yapan Erhan Kop, “Önder APO üzerindeki tecrit kalkana kadar, biz Avrupa’daki Kürt gençliği olarak sürekli alanlarda olacağız. Ortadoğu’daki bütün sorunların çözümü Önder APO’dur” dedi.

Açıklamada, Faşist Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarına da değinen Kop, “İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan’da savaş suçu işliyor. Hiçbir uluslararası hak tanımadan halkı evlerinden ediyor. Hiçbir hakları olmamasına rağmen kontrol noktaları kuruyor. Başûr halkının ayaklanıp buna karşı tutum alması gerekir” ifadelerini kullandı.

Eylemde, Fransızca “Türk işgaline son” ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartlar ve Önder APO flamaları taşındı.