Nagihan Akarsel, şehit düştüğü yerde anıldı

Nagihan Akarsel, Sîlemanî kentinde çok sayıda kadın, yurtsever ve özgürlük savunucusunun katılımıyla anılarak ve şehit düştüğü yere çiçekler bırakıldı.

NAGİHAN AKARSEL

Kürdistan Bölgesi’nin  Sîlemanî kentinde 4 Ekim 2022 tarihinde katledilen Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi ve gazeteci Nagihan Akarsel, ölümünün ikinci yıl dönümünde katledildiği yerde anıldı.

Bugün akşam saatlerinde Süleymaniye’nin Bahtiyari Mahallesi’nde, akademisyen, yazar, gazeteci ve Jîneoloji Akademisi üyesi Nagihan Akarsel şehit düştüğü yerde Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) öncülüğünde, Tevgera Azadî üyeleri, çok sayıda kadın ve yurtseverin katılımıyla anıldı ve şehit düştüğü yere çiçekler bırakıldı.

Anma töreninde, çelenkler sloganlar eşliğinde Nagihan Akarsel’in şehit düştüğü yere konuldu. Ardından, RJAK adına Runak Mecid tarafından bir mesaj okundu.

Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Nagihan Akarsel şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini anıyoruz. Nagihan Akarsel’in hedef alınması, aynı zamanda özgür kadın mücadelesi ve jineolojinin hedef alınmasıdır. Nagihan Akarsel, o dönem Güney Kürdistan’da kadın bilimi mücadelesi ve kadın arşivinin oluşturulması çalışmaları yürütüyordu.”

Mesajın sonunda, Nagihan Akarsel'in bir fikir, bir felsefe olduğu ve belirtildi ve yüzlerce yeni kadın aktivistinin onu takip edeceği ifade edildi.