GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de genç kadınlardan tecride karşı etkinlik

Almanya’nın başkenti Berlin sokaklarında bir grup genç kadın enternasyonalist, “Destana PKK” adlı müzikal filmden esinlenerek dans performansı sergiledi.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” küresel kampanyasının birinci yıldönümü dolayısıyla, 1-10 Ekim tarihleri arasında dünya genelinde eylem günleri organiz ediyor. 

Bu kapsamda Berlin’de bir grup enternasyonalist genç kadın, “Destana PKK” adlı müzikal filmden esinlenerek dans performansı sergiledi.

Genç kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 25 yıldır uygulanan tecrit işkencesine dikkat çekmek için bu dansı gerçekleştirdiler. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen genç kadınlar, ayrıca ataerkil baskılara ve Kürt kadın hareketinin mücadelesine vurgu yapıyorlar. 

Gençler yaptıkları açıklamada, Kuzey Kürdistan’da Türk devletinin asimilasyon politikasının yeni bir aşamasının yaşandığına dikkat çekerken, özellikle geleneksel Kürt kıyafetleri giyen, Kürtçe şarkılar söyleyen ya da dinleyen insanlar haftalık olarak “terör şüphesi” ile gözaltına alındığını hatırlattı  Gençler, Kürt dil merkezleri basıldığını ve tutuklamaların gerçekleştiğini de kaydetti. 

Eylemcilerden biri, “Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz ve bu sanat eylemiyle Kürt toplumuna ve kültürüne olan dayanışmamızı gösteriyoruz!” dedi.