Wanlı kadınlardan Amed mitingi için çağrı

Wanlı kadın seçilmişler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Amed'de gerçekleştirilecek “Özgürlük Mitingi”ne katılım çağrısı yapılırken, “Jin jiyan azadî felsefesinin verdiği güçle Amed’de olacağız” dedi.

Wan’da Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu kınandı, 13 Ekim’de Amed’de yapılacak büyük mitinge katılım çağrısı yapıldı.

“Bijî Serok Apo” ve  “Jin Jiyan Azadî” sloganlarının atıldığı basın açıklamasına  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve serhat kent seçilmişleri katıldı. 

Uluslararası Komployu kınayan DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, şu konuşmayı yaptı: “Bu topraklarda yıllardır bir savaş politikası yürütülüyor. Bu savaş politikası ile beraber 26 yıldır tutsak edilen ve 43 aydır üzerinde tecrit politikası uygulanan Sayın Abdullah Öcalan için 13 Ekim Amed’in İstasyon Meydanında Özgürlük Mitingi gerçekleştireceğiz. Biz bu toprakların sahibi olarak şunu ifade ediyoruz, bu topraklarda yaşayan tüm halklarla özgür ve eşit bir yaşamı, barış içerisinde inşa etmek için hazırız ve her zaman bunun için mücadele edeceğiz. Eğer bu topraklara barış gelecekse, savaş son bulacaksa bunun birinci derece muhatabı Sayın Abdullah Öcalan’dır. O yüzden Sayın Öcalan üzerinden açığa çıkarılmış olan bu tecrit politikalarının son bulması, bu mutlak iletişimsizlik halinin son bulması ve bu topraklarda onurlu, eşit ve adil bir yaşamın inşa edilmesi için biz TJA kadınlar olarak, 'Jin jiyan azadî' felsefesinin bize verdiği güçle Amed’de olacağız. Barış ve demokrasi isteyen tüm sivil toplum kuruluşlarını, tüm demokratik kitle örgütlerini ve tüm halkımızı 13 Ekim’de Amed İstasyon Meydanında bekliyoruz” dedi.