Kongra Star’dan ‘Özgürlük Sosyolojisi’ konferansı

Kongra Star, "Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük ve Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi çerçevesinde “Özgürlük Sosyoloji” başlıklı bir konferans organize etti.

Hesekê'de "Sorunların çözümü özgürlüğün sağlanmasıdır" sloganıyla düzenlenen konferans başladı. 

Kuzey ve Doğu Suriye'den kadınlar, kadın hareketi ve örgütlerinin üyelerinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını Kongra Star sözcüsü Rîhan Loqo yaptı. 

Rihan Loqo,  "Önder Abdullah Öcalan, 15 Şubat 1999'da uluslararası bir komplo sonucu yakalandı. 26 yıldır faşist Türk devletinin zindanlarında benzeri görülmemiş bir direniş gösterdi" dedi.

Sözcü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit işkencesinin amacının bölge halklarını Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ve felsefesinden koparmak olduğuna vurgu yaptı. 

Rîhan Loqo, Abdullah Öcalan'ın 21. yüzyılın kadınların özgürlük çağı olacağı yönündeki değerlendirmesini hatırlattıktan sonra, "Önder Abdullah Öcalan'ın direniş ruhuyla Kürdistan halkı büyük başarılara imza attı." dedi.

Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun ancak kadınların birliği ve öz örgütlenmesiyle sona ereceğini ifade eden Rihan Loqo, işgalcilerin de aynı şekilde Kürdistan'dan çıkarılacağını kaydetti. 

Kongra Star üyesi Heyat El Umeri,  Abdullah Öcalan'ın perspektiflerini okudu. 

Konferans, Abdullah Öcalan'ın hayatını konu alan filmin gösterimiyle devam etti.