Nagihan Akarsel mezarı başında anıldı

Türk devleti tarafından katledilen Akademisyen, Gazeteci Nagihan Akarsel, mezarı başında anıldı.

NAGİHAN KARASEL ANMA

Güney Kürdistan'ın Silêmanî kentinde 4 Ekim 2022 tarihinde Türk devlet güçlerince katledilen Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi ve Gazeteci Nagihan Akarsel, şehadetinin ikinci yıl dönümünde Konya’nın Cihanbeyli Gülyazı köyündeki mezarı başında anıldı. Anmaya, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKGD), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti Ankara, Konya il eşbaşkanları, DEM Parti Konya İl Kadın Meclisi’nin yanı sıra köydeki kadınlar katıldı.

'KATİLLER HESAP VERENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Saygı duruşunun ardından konuşan DEM Partili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Nagihan Akarsel ömrünü Kürt özgürlük mücadelesine, demokratik, kadın özgürlükçü yaşamın inşasına adamış bir yoldaşımızdır. Biz biliyoruz ki Nagihan hevali katleden zihniyet, Gulistan Tara ve Hêro Bahadin’i katleden zihniyettir. Kadın düşmanı erkek egemen zihniyettir” diye belirtti.

Mücadeleyi büyüteceklerinin sözünü veren Sabahat Erdoğan Sarıtaş, şunları söyledi:

“Canlı yayınlarda pervasızca suikast çağrıları yapan eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin aslında bir yönüyle de Türkiye ve Kürdistan’daki siyasi cinayetleri, suikastları itiraf etmiştir. Pekin’in ifadeleri doğrudan MİT’i işaret etse de maalesef hâlâ bugün katliamı gerçekleştiren, azmettirenler için ne bir soruşturma ne de bir yargılama olmamıştır. Buradan sesleniyoruz; o azmettiriciler, işbirlikçiler, kadın düşmanları yargılanmadan ve cezalandırılmadan mücadeleden vazgeçmek yok. Nagihan Hevalin mücadelesinden korkan, kaleminden korkan, karanlığa ışık olan inadından korkanlar korkmaya devam etsin. Nagihan hevalin yürüttüğü mücadeleyi Ortadoğu ve Kürdistan’da kadının deneyimlerini bir toplumsal hafızaya dönüştüren mücadelesini yerde bırakmayacağımızı ve büyüteceğimizin sözünü yeniliyoruz."

Etkinlik “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla son buldu.