KJAR: ‘Dema Tolhildanê’ hamlesini sahipleniyoruz

KJAR, Doğu Kürdistan Genç Kadınlar Topluluğu’nun başlattığı ‘Dema Tolhildanê’ hamlesini sahiplenerek, "Devrimimizi sürdürecek, özgürlüğümüze kavuşacak ve onurlu bir yaşama ulaşacağız" dedi.

Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR), Doğu Kürdistan Genç Kadınlar Topluluğu (KJCR) ve Doğu Kürdistan Gençlik Topluluğu (KCR) tarafından başlatılan ‘Dema Tolhildanê- İntikam Zamanı’ hamlesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Tarih, kadınlar ve gençlerin geçmişten günümüze her zaman devrimlerin ve direnişlerin öncüsü olduğuna tanıklık etmiştir. Gençler toplumların gücü ve dinamiğidir. Gençlik ruhu, direniş ve mücadele ruhudur. Toplum, kadınlar ve gençlerle güçlenir ve özgürlüğüne kavuşur. Kürdistan’daki tüm devrimlerde de kadınlar ve gençler her zaman öncü güç olmuşlardır. Bu gerçek, bugün de devam ediyor. ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminde de durmaksızın mücadele edenler yine kadınlar ve gençlerdi. Gençlerin tek güvencesi ve savunması, onların iradesi ve özgürlük aşkıdır. Ancak rejimin kanlı elleriyle en vahşi yöntemlerle katledildiler. Özgür bir yaşam talep eden kadınlar ve gençler işkence gördüler, zindanlara atıldılar. Özgür bir yaşam isteyen yüzlerce kadın ve genç, İran rejimi tarafından suçlu ilan edilerek insanlığın gözleri önünde cezalandırıldı.”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Dema Tolhildanê’ hamlesinin kısa süre içinde toplumda yayıldığını belirtti ve desteğini şu sözlerle dile getirdi: “Dema Tolhildanê hamlesi bizim intikam hamlemizdir. Bu hamle, genç kadınlar ve gençler tarafından başlatıldı. Şehitlerimizin intikamıyla özgürlük devrimine sahip çıkabiliriz. ‘Dema Tolhildanê’ hamlesi, Doğu Kürdistan Genç Kadınlar Topluluğu (KJCR) ve Doğu Kürdistan Gençlik Topluluğu (KCR) tarafından başlatılmış olup, kısa sürede büyük bir ses getirmiş ve geniş bir eylemselliğe dönüşmüştür. Bu, Doğu Kürdistan ve İran halkının her zerresinde şehitlerinin intikamını hissettiğini göstermektedir. İran rejimi sistematik bir şekilde kadınlara ve gençlere saldırıyor. Korkutmak, mücadeleden ve özgürlük direnişinden uzaklaştırmak için her türlü yöntemi kullanıyor. Ancak kadınlar, gençler ve Doğu Kürdistan halkı asla korkmuyor ve geri adım atmıyor. Bu rejime karşı durmak özgürlük ve demokrasi için canlarını feda eden şehitlerin hatırasına ihanet etmemektir. Kadınlar ve gençler olarak, bu ihaneti asla kabul etmeyeceğiz. Gençlik ruhu ihaneti değil, intikamı esas alır.
KJAR olarak bu açıklama vesilesiyle Sara, Bişeng, Tolhildan, Nîka, Sarîna, Komar, Hedîs ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminin tüm şehitlerini minnetle anıyor ve hamleye desteğimizi açıklıyoruz. Tüm kadın ve genç kadınlara çağrımız, bu hamleye tüm güçleriyle katılmaları ve intikam ruhuyla yaşamalarıdır. Bizler, intikamla devrimimizi sürdürecek, özgürlüğümüze kavuşacak ve onurlu bir yaşama ulaşacağız.”