GÖRÜNTÜLÜ

Sanatçı Ali Zülfikar'ın “Özgürlük Çığlığı “ sergisinin afişine saldırı

Almanya’nın başkenti Berlin'de sanatçı Ali Zülfikar'ın " Özgürlük Çığlığı" isimli Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bulunduğu eserinin afişleri çeşitli yerlerde yırtılmış ve zarar görmüş halde bulundu.

BERLİN'DE SERGİ AFİŞİNE SALDIRI

Sanatçı Ali Zülfikar, bu saldırıyı sanata ve özgür düşünceye yönelik bir müdahale olarak nitelendirdi. 10 Ekim'de açılışı yapılacak olan serginin, karşılaşılan olumsuzluklara rağmen sanatseverlerin katılımına açık olacağı belirtildi.

Sanatçı Ali Zülfikar Köpenickerstr. 188/187 adresinde bulunan sergi afişlerine yapılan saldırıya dair değerlendirmesinde, “bizim afişimizde düşmanlık değil, barış isteyen bir sanatçının çabası yer alıyor. Sergimiz, yalnızca bir sanat etkinliğidir. Serginin amacına ters düşen bu tür vandalist davranışları elbette kabul etmiyoruz. Bunun yanı sıra sergimizin engellenmesine de izin vermeyeceğiz. Benim bu konuda duruşum nettir. Sergimizi destekleyen diğer kurumlar da benimle aynı fikirdeler. Sergimizi gerçekleştirecek olmaktan mutluyum ve her türlü provokasyona rağmen bu sergi hayata geçecektir" diye konuştu.

Ali Zülfikar’ın sergisinin açılışı 10 Ekim 2024 tarihinde saat 19:00’da Torstraße 6,10119 Berlin adresinde yapılacak.