GÜNDEM 5 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürdistan ve Türkiye merkezlerinde kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- PYD Başkanlık Kurulu Üyesi Salih Muslim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hedef alan komplunun başlangıcı olan 9 Ekim'in, Büyük Ortadoğu Projesi'nin ilk adımı olduğunu söyledi.  

- Dünyanın en güzel insanlarını anlatmaya yetmiyor dil. İlla ki vardır bunun da bir anlamı, bozkıra doğan ama oraya sığamayan iki yüreğin aynı günde ölümsüzleşmesinin... Paramaz Kızılbaş ve Nagihan Akarsel anısına..

- AİHM ve AK'nin 'umut hakkı' ihlaliyle ilgili yaptırımdan kaçındığını belirten Amed Milletvekili Serhat Eren, "Tecrit, yalnızca hukuki bir mesele değil, aynı zamanda siyasi bir hesaplaşmanın parçasıdır" dedi.

- Evinin duvarında asılı duran Mazlum Doğan’ın fotoğrafıyla Kürt Özgürlük Hareketi’nin adını duyan Cîhan Elî, 2015 yılında Hol hamlesinde yaralandı ve şu an Kongra Star’ın eğitim faaliyetlerinde yer alıyor.

- İsrail'in savaşı büyütmek istediğini belirten gazeteci Aykan Sever, Amerika'nın temkinli yaklaşmasının görece süngüsünü düşürebileceğinden emin olmadığını söyledi.

- Serdal Bozkurt, Tekirdağ 2 Nolu Hapishanesi’ndeki gardiyan işkencesinden kurtulan kardeşi Abdülkadir Bozkurt’un bu defa da sevk edildiği Çorlu Karatepe Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tecrit işkencesine maruz bırakıldığını duyurdu.

- DAİŞ çetelerinin Rojava’ya saldırmasının ardından mücadeleye katılan Xebat Türkmen, halkların kardeşliği uğruna verdiği mücadeleyle, tüm Arap ve Türkmen gençliğine egemen güçlerden, baskıcı rejimlerden nasıl kurtulacağının yolunu göstermiştir.