MAK, Gever’de polis merkezini hedef aldı

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Colemêrg’in Gever ilçesinde polis merkezini hedef aldıklarını ve destek için gelen özel harekat polislerini de vurduklarını belirtti. MAK, eylemde çok sayıda işgalcinin yaralandığını bildirdi.

MAK EYLEM

Yazılı bir açıklama yapan MAK, “Milislerimiz 2 Ekim günü saat 22:00 sularında Gever’e bağlı Eski Kışla mahallesinde, 75. yıl polis merkezine eylem düzenledi” dedi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “Polis ve bekçilerin bahçede bulunduğu sırada, milislerimiz el yapımı patlayıcılar ile işgalcileri etkili şekilde vurdu. Şiddetli patlamalar sonucunda büyük bir panik ve korku yaşayan işgalciler ile milislerimiz arasında bir süre çatışma çıktı. Bağırma seslerinin yoğun olarak geldiği patlamalar sonrası, işgalciler kaçmaya başladı. Bölgede bulunan işgalciler bu sırada rastgele etrafa ateş ederken, zırhlı bir araç milislerimizin olduğu noktaya saldırıda bulundu.

Milislerimiz zırhlı aracı da etkili bir şekilde el yapımı patlayıcılar ile hedefledi ve işgalcilerin araçtan inmesine izin vermedi. 22:30’da ise, polis merkezini ablukaya alan özel harekat polisleri, zırhlı araçlar ile Eski Kışla mahallesine saldırdı. Saldırılara karşılık veren milislerimiz ve işgalciler arasında yarım saat süren şiddetli çatışmaların ardından, işgalci polisler mahalleden çekilmek zorunda kaldı. Yaşanan patlamalar ve çatışmalar sonucu çok sayıda işgalci yaralanırken, sayı netleştirilemedi.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “İnsanlık dışı bir komplo ile esir edilip, 25 yıldır tecrit edilen Önder Apo ile Amed surlarında özgürlük halayına durmanın zamanı gelmiştir. Tüm kahraman şehitlerimizin vasiyeti olan bu özgürlük halayında buluşmak için, özgürlük hamlesini sahiplenmeye, İmralı sömürge duvarlarını yıkmaya çağırıyoruz.”