GÖRÜNTÜLÜ

HBDH milisleri İstanbul’da ‘faşist şahsa ait’ depoyu yaktı

HBDH Fikri Baygeldi Milisleri, 9 Ekim Uluslararası Komplosu ve tecride karşı eylem seferberliği kapsamında İstanbul’da “faşist şahsa ait” bir depoyu ateşe verdiklerini bildirdi.

HBDH

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik devrim hareketi (HBDH Fikri) Baygeldi Milisleri, 1 Ekim günü sabah saatlerinde, İstanbul/Sancaktepe/Uzungöl Caddesi’nde bulunan “faşist şahsa ait” bir depoyu ateşe verdiklerini duyurdu. 

Açıklamada, “9 Ekim Uluslararası Komplosu'nu protesto etmek için gerçekleştirilen eylemde depo büyük zarar görürken milis gücümüz güvenli bir şekilde geri çekildi” denildi. 

Açıklamada, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü faşizmin yenilgisidir” denilerek şunlar ifade edildi: “Onun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü olacaktır. Uluslararası komplonun İmralı şahsında yerle bir edilmesi için başlatılan Özgürlük Hamlesi'ne tüm devrimci demokrat, iktidara muhalif çevrelerin en güçlü biçimde katılması elzemdir.

Bizler HBDH milis güçleri olarak komploculara karşı en sert biçimde cevap olan ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ fedai eylemcilerini saygı ve minnetle anıyor, aynı kararlılık ve inançla komploculara karşı mücadeleyi yükselterek tecridi parçalayacak halkların ortak barış umudunu gerçekleştireceğiz!”