Şehit düşen iki gerilla için İstanbul’da taziye

İşgalci Türk devletinin Kuzey Kurdistan’ın Êlih kentinde düzenlediği askeri operasyonda şehit düşen gerilla Sultan Dağ ile Zap’ta şehit düşen Şükran Arwas için İstanbul’da taziye kuruldu.

YJA Star gerillası Sultan Dağ, Êlih’in Heskîf (Hasankeyf) ilçesinde bulunan Mawa Bölgesi’ndeki Xirbêkûr köyü kırsalında 18 Haziran’da başlayan ve 22 Haziran’da Kercews (Gercüş) ilçesi kırsalına yayılan operasyon sırasında şehit düşmüştü. 

Gerilla Şükran Arwas ise Güney Kurdistan’da Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap bölgesindeki işgalci saldırılar sırasında şehit düşmüştü. 

Her iki gerilla için İstanbul’un farklı ilçelerinde taziye kuruldu. Sultan Dağ için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenler İlçe Örgütü binasında kurulan taziyeye, parti yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Taziyenin kabul edildiği salonda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Sultan Dağ’ın 2011 yılında çıkan bir çatışmada şehit düşen kardeşi Halit Dağ’ın fotoğrafları yer aldı. Saygı duruşuyla başlayan taziyede, Sultan Dağ’ın yaşamını ve mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Şehit namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı taziyede konuşan gerillanın annesi Fatma Dağ, “Artık uykudan uyanalım. 20 kişi benimle morga girdi çünkü Beritan’ın cenazesinden korkuyorlardı. Cenazenin üzerine göğsümde sakladığım bayrağı örttüm ve düşmanın korktuğumuzu düşünmesine izin vermedim” dedi. Daha sonra Sulta Dağ’ın ağabeyi Muharrem Dağ taziyede konuştu.

Şükran Arwas için ise DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü’nde taziye kuruldu. Çok sayıda kişinin katıldığı taziye saygı duruşuyla başladı. Daha sonra gerilla Şükran Arwas’ı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Taziyede konuşanlar mücadeleye devam edileceğinin mesajını verdi.