Londra’da hasta tutsaklar için ve tecride karşı eylem

“Hasta tutsaklara özgürlük, tecrite karşı mücadele” şiarıyla Londra’da düzenlenen eylemde, , tecride ve zindanlardaki hak gasplarına karşı tutsakların sesi olma çağrısı yapıldı.

HASTA TUTSAKLAR VE TECRİT

İngiltere’nin başkenti Londra’da Tutsakların Sesi Platformu (TSP), NADEK ve UPOTUDAK’ın ortak çağrısıyla Woodgreen Kütüphanesi önünde eylem düzenlendi.

“Hasta tutsaklara özgürlük, tecrite karşı mücadele” şiarıyla düzenlenen eylemde şu konuşma yapıldı: “Tayyip Erdoğan şefliğindeki sömürgeci faşist rejim, 20 Temmuz 2015’de Suruç katliamı ile ve ardından Güney Kürdistan’ı bombalayarak yürürlüğe koyduğu Çöktürme Planı'nın bir parçası olarak, tutsaklara yönelik tecrit ve baskıyı boyutlandırıyor. Hapishanelerde çıplak arama, linç girişimleri, süngerli oda, işkence, cinsel taciz, tehdit, hakaret gibi şiddet pratikleri devam ettiği gibi infaz yakmalar, tahliye geciktirmeleri, yayın yasakları, iletişim cezaları, görüşçü yasakları da tecrit sisteminin farklı biçimleri olarak uygulanıyor. Tutsak kadınlara yönelik cinsel şiddet hücre cezaları ile birlikte uygulanarak gizlenmeye çalışılıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük mutlak tecrit üç yıldır kesintisiz sürüyor.”

Eylemde hasta tutsakların özgürlüğü, tecride ve zindanlardaki hak gasplarına karşı tutsakların sesi olma, onların haklı taleplerini sahiplenme ve daha duyarlı olma çağrısı yapıldı.

İngilizce ve Türkçe pankartların ve dövizlerin taşındığı, bildirin dağıtıldığı eylem boyunca faşist şeflik rejiminin zindanlardaki katliamcı ve yasakçı politikaları teşhir edildi.

Eylemde ayrıca, Türk devletine iade talebiyle 3 yıldır Sırbistan’da zindanda tutulan Ecevit Piroğlu’nun da derhal serbest bırakılması istendi.