Kurdistan Komünist İşçi Partisi: İşgal saldırıları topyekûn direnişle durdurulabilir

Türk devletinin işgal saldırılarından ABD, Hewlêr ve Bağdat yönetimlerinin sorumlu olduğunu belirten Kurdistan Komünist İşçi Partisi, özgürlükçü halkların topyekûn direnişiyle işgal saldırılarının durdurulabileceğini vurguladı.

BAŞÛR'A İŞGAL SALDIRILARI

Kurdistan Komünist İşçi Partisi, işgalci Türk devletinin Kürt halkı ve Başûrê Kurdistan’a yönelik yağma, yıkım ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Faşist Türk devletinin, Duhok’ta karadan ve havadan kapsamlı bir işgal operasyonu başlattığı belirtilen açıklamada, “Onlarca zırhlı araç ve binlerce Türk askeri bölgeye girerek kontrol noktaları kurdu ve askeri üsler oluşturdu. Aynı zamanda insansız hava araçları saldırıları, sınır bölgelerine yönelik bombardıman, halkın zorla göç ettirilmesi, terörist faaliyetlerin yayılması ve bombalı araç saldırıları Kurdistan şehirlerinde gerçekleştirildi. Bu, Erdoğan’ın faşist yönetiminin militarizmi genişletme politikasıdır” denildi.

Türk devletinin Kürt halkının güvenliğini ve istikrarını bozmaya, askeri atmosferi yaymaya, kaos, ölüm, yıkım ve yeni felaketler yaratmaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, “Faşist Türk devleti, son üç yıldır PKK gerillalarının varlığını gerekçe göstererek Kurdistan köylerini yıktı, bağ ve bahçeleri yaktı, onlarca sivili yaraladı ve öldürdü. Hatta mülteci kamplarını bile hedef alarak masum insanların kanını döktü. Sürekli olarak halkın yaşamını korku ve dehşet içinde tutuyorlar” denildi.

Açıklamada, işgalci Türk rejiminin iç krizlerinden kurtulmak, yenilgilerden sıyrılmak ve iktidarını korumak için bu saldırıları bir araç olarak kullandığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Amerika, bölgenin güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen hiçbir müdahalede bulunmuyor. Irak hükümeti ve Kurdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilerin sessizliği, tüm partilerin siyasi kendi çıkarları için işbirliği yaptığını gösteriyor. Hepsi, Kurdistan halkının canını, malını ve toplumsal güvenliğini tehlikeye atmaya hazır” ifadeleri yer aldı.

Amerika ve Hewlêr ile Bağdat’taki yöneticilerin bu saldırı ve işgal eylemleri karşısında sorumluluğuna işaret edilen açıklama, “Kurdistan Komünist İşçi Partisi olarak Kurdistan’ın özgürlükçü halklarının ve bölgenin ortak mücadelesiyle faşist Türk devletine karşı topyekûn bir direniş sergilemeden bu suç, şiddet ve askeri işgal saldırılarına karşı durdurulamayacağını vurgulamak istiyoruz” ifadeleriyle sonlandırıldı.