GÖRÜNTÜLÜ

Diyar Xerib Oslo’da anıldı

İşgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen Diyar Xerîb, şehadetinin 5. yıl dönümünde Norveç'in başkenti Oslo’da düzenlenen etkinlikte anıldı.

DİYAR XERİB ANMA

İşgalci Türk devletinin Qendîl’e düzenlediği hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite ve KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Helmet Gabar (Diyar Xerîb), şehadetinin 5. yıl dönümünde Norveç'in başkenti Oslo’da NCDK binasında Tevgera Azadî tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

Anma etkinliği, Kurdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan siyasetçi ve yazar Celalettin Delibaş, Şehit Helmet’i çok yakından tanıdığını ve uzun yıllar Önder Apo’nun yanında eğitim gördüğünü belirtti. Delibaş, "O, Başur'da halk çalışmaları için altyapıdan başlayan bir yoldaş, bir devrimci ve bir halk evladıydı" dedi.

Konuşmasının devamında Delibaş, "Güney Kurdistan'ın öncü devrimci bir evladı olarak mücadeleye hayatını adayan ve beş yıl önce, KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi olarak görevinin başındayken “Büyük Şehitler” kervanına katılan Şehit Diyar Xerîb yoldaşı bir kez daha büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz ve Şehit Helmet’in mücadelesine çok güçlü sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Tevgera Azadî adına Rubar Yosif de bir konuşma yaparak, "Şehit Helmet, Başûrê Kurdistan halkımızın yetiştirdiği çok büyük bir yurtsever ve devrimciydi. Daha gençlik yıllarında, sömürgeci-soykırımcı sistemin uzantısı konumunda olan işbirlikçi ihanete tavır alarak PKK’ye katıldı ve Önder Apo’nun yanına giderek önderlik eğitimi gördü. Başûrê Kurdistan’da Kürt ulusal birliğinin ve Kürt yurtseverliğinin temsilcisi oldu. Saddam rejiminin ve TC faşizminin tüm saldırılarına karşı Başûrê Kurdistan’ın özgürlüğü ve demokrasisi, Kürt ulusal birliği için mücadele etti. Bu nedenle sömürgecilerin ve işbirlikçi ihanetin hedefi haline geldi. Güney Kurdistan’ın işgalini önlemek için Medya Savunma Alanları'nda kahramanca direnen Kurdistan Özgürlük Gerillasını selamlıyoruz ve bir kez daha Güney halkının kendi toprak, onur ve şehitlerine güçlü sahip çıkmasına çağrı yaparak tüm Kurdistan Devrimci şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Anma etkinliği, Şehit Xerîb’in mücadelesini konu edinen sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.