KOMAW şehit aileleri ile buluştu

KOMAW tarafından organize edilen ve iki gün süren şehit aileleri ile buluşma toplantısı, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde Köln’de gerçekleştirildi.

Şehit Aileleri Derneği'nin (KOMAW) düzenlediği toplantıya, şehit ailelerinin yanı sıra Avrupa'daki Kürdistani kurumların temsilcileri de katılım sağladı. 

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar’ın da katıldığı toplantıda şehitlerin anlam ve önemi, güncel siyasi gelişmeler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesinin ikinci yılı değerlendirilirken, ailelerin görüş ve önerileri alındı. 

Toplantıya katılan kurum temsilcileri ve siyasetçiler, güncel duruma dair geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptı. Değerlendirmelerde, Türkiye devletinin Kürtlere yönelik yürüttüğü işgal, baskı ve katliam politikaları üzerinde duruldu. 

Toplantıda, mücadelede yaşamını yitiren kahraman Kürt evlatlarının, şehit ailelerinden ve halktan beklentileri ve tavsiyeleri kapsamlı şekilde tartışıldı. 

Ayrıca, 16 Kasım’da Köln’de düzenlenecek büyük yürüyüşe şehit ailelerinin katkıları ve bu süreçte üstlenmeleri gereken sorumluluklar üzerinde duruldu. Şehit aileleri, yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

KOMAW'ın şehit aileleriyle düzenlediği bu tür toplantıların devam edeceği ve katılımcıların bu buluşmalardan manevi destek aldıkları vurgulandı. Bu tür etkinliklerin sürekliliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekildi.