GÖRÜNTÜLÜ

Liverpool’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ standı

Küresel çapta süren “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Liverpool kent merkezinde stant kuruldu ve kültür etkinliği düzenlendi.

İngiltere’nin Liverpool kentinde Kürt Toplum Merkezi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için küresel düzeyde süren “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında kentin ana merkezinde bir stant kuruldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları ile donatılan stantta ayrıca Demokratik Konfederalizm’i anlatan kitapçık ve broşürler yer aldı.

Kürt Halk Önderi üzerine yazılan şarkıların çalındığı standa yoğun ilgi gösterildi. Ziyaretçilerin Abdullah Öcalan’ın kitaplarını da edinebildiği stantta, Ortadoğu barışı ve kadın özgürlükçü sistem ile ilgili tartışmalar yürütüldü ve Abdullah Öcalan’ın fikirleri anlatıldı.

Kürtlerin zaman zaman şarkılar eşliğinde halay çektiği caddede, sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Yesterday Mandela Today Öcalan” şeklinde sloganlar atıldı.

Kürt Toplum Merkezi yöneticileri, Önder Apo’nun esaretinin sadece Kürt halkı için değil dünya halkları açısından da kabul edilmemesi gerektiğini vurguladı. Devamla, “Önder Apo, paradigması ile sadece Kürt halkı değil Ortadoğu ve dünya halklarının eşitlikçi, özgürlükçü, radikal demokratik bir sistemi inşa etmelerini öngördü. Önder Apo’nun fikirleri ile DAİŞ barbarlığına karşı savaşan, mücadele eden milyonlar var. Ve bu milyonlar barışçıl bir yaşamı inşa etmek üzere yola çıktı. Bu yüzden onun fikirleri ile tanışan halklar, onun esaretine karşı tutum alıyorlar ve Türk devlet faşizmine karşı dayanışmanın önemine vurgu yapıyorlar. Bizler Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar bu sokaklarda meydanlarda olacağız” dedi.

Ayrıca müzik dinletileri düzenlenen stantta, farklı kültürel etkinlikler ile Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına dönük çağrılar yapıldı.