GÖRÜNTÜLÜ

Erfurt’ta şehit Xwînda Çiya anıldı

Erfurt’ta ailesinin de katılımıyla Xwînda Çiya ve Ekim Ayı Şehitleri anıldı.

Almanya’nın Erfurt kentinde, 4 Ağustos 2024 tarihinde Xakurkê’de şehit olan Xwînda Çiya (Necla Ahmed Sileman) ve Ekim ayı şehitleri için anma gerçekleştirildi. Anmaya şehit Xwînda Çiya’nın ailesinin yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı.
Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anma, Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı, şehitlerin mücadelesi ve Kürt halkının özgürlük davasına ilişkin önemli mesajların verildiği konuşmalarla devam etti.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) temsilcisi Selahattin Bilin, Kürt halkının özgürlük mücadelesine dikkat çekti ve şehitlerin bu mücadeledeki önemini vurguladı. Bilin, Xwînda Çiya ve tüm Kurdistan şehitlerinin fedakarlıklarının unutulmayacağını ve onların bıraktığı mirasın yaşatılacağını vurguladı.
Kürdistan’ın farklı bölgelerinde ve farklı tarihlerde şehit düşen Ekim Ayı Şehitleri’nin de anıldığı etkinlikte, özgürlük mücadelesinin öncü isimlerinin hayatları ve bu mücadelenin süregiden anlamı üzerinde duruldu.
Anmaya katılanlar, şehitlerin anısını yaşatmanın ve mücadelelerinin devam ettirilmesinin bir borç olduğunu dile getirdiler. Anma “ Şehîd Namirin” sloganının atılması ardından son buldu.