Meletî’de bir erkek eşi, kızı ve torununu katletti

Meletî’nin Arguvan ilçesinde İsmet Budak isimli bir kişi, evli olduğu Songül Budak ile kızı Cansu Aslan ve torunu Bulem Aslan’ı katletti.

Alınan bilgilere göre 61 yaşındaki İsmet Budak, evli olduğu Songül Budak ile kızı Cansu Aslan (33) ve 5 yaşındaki torunu Bulem Aslan katletti. 

Katil Budak, daha sonra intihar girişiminde bulunurken, yaralı halde Turgut Özel Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. 

Sağlık ekipleri, cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na kaldırdı.

HER AY ONLARCA KADIN KATLEDİLİYOR

Cezasızlığın hakim olduğu Türk devlet sisteminde her ay onlarca kadın ve çocuk erkekler tarafından katlediliyor. Kadın haber ajansı JINNEWS haziran ayında erkek şiddeti nedeniyle en az 37 kadının hayatını kaybettiğini bildirdi. Aylık çeteleye göre 7 kadın da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. JINNEWS Mayıs ayı şiddet çetelesinde 34 kadın ve 8 çocuğun katledildiğini, 18 kadın ve 2 çocuğun şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini belirtmişti. Nisan ayında ise en az 30 kadın erkekler tarafından katledilmişti. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre sadece 2023 yılında en az 315 kadın katledildi, 248’i şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. JinNews ise 2023’te en az 320 kadının katledildiğini tespit etti.