GÖRÜNTÜLÜ

Gençler Draguignan ve Paris’te yürüdü

Draguignan kenti ile Paris’in Melun banliyösünde İmralı soykırım sistemine ve Türk devletinin Başûr’u işgal saldırılarına karşı gençler öncülüğünde yürüyüşler gerçekleştirildi.

CKF(Ciwanen Kurdistani en Fransa), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemi ile Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Draguignan kenti ile başkent Paris’in Melun banliyösünde alanlara çıktı.

DRAGUIGNAN

 Fransa’nın Draguignan kentinde CKF (Ciwanen Kurdistani en Fransa) üyesi gençler, öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

İmralı soykırım sisteminde esir tutulan ve kendisinden 40 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkan gençler, İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemini protesto etti. Gençler, ayrıca Türk devletinin, Başûrê Kurdistan’a yönelik yeni işgal planları kapsamında gerçekleştirdiği saldırıları ve KDP’nin ihanetçi çizgisini lanetledi.

Eylemde “Türk işgaline son” ve “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartların yanı sıra Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Draguignan La Poste önünde başlayan ve valilik binasına kadar süren eylemde sık sık “Bijî Serok Apo” ve Fransızca dilinde “Önder Apo’ya Özgürlük” sloganları atıldı.

Valilik binasına önünde Kurdistan şehitleri adına yapılan saygı duruşu ardından gençler adına Erhan Kop bir konuşma gerçekleştirdi. “Önder Apo üzerindeki tecrit kalkana ve özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olacağız” vurgusunda bulunan Kop, işgal saldırılarına ilişkin ise şunları belirtti: “İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan’da savaş suçu işliyor. Hiçbir uluslararası hak tanımadan halkı evlerinden ediyor. Hiçbir hakları olmamasına rağmen kontrol noktaları kuruyor. Başûr halkının ayaklanıp buna karşı tutum alması gerekir.”

PARİS

Paris’in Melun banliyösünde düzenlenen yürüyüşte de İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi teşhir edilirken, sık sık “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır, halk burada”, “Baskılar bizi susturamaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Melun meydanında başlayan yürüyüş tren istasyonunda yapılan açıklama ardından sona erdi.