GÖRÜNTÜLÜ

Zug, Kassel ve Münih’te şehit anmaları: Hayallerini gerçekleştireceğiz

Farklı tarihlerde şehit düşen gerillaların anıldığı etkinliklerde, şehitlerin mücadelesini sürdürme sözü verildi, “Şehitlerimiz yaşam gerekçemizdir, hayallerini gerçekleştireceğiz” denildi.

ŞEHİT ANMA ETKİNLİKLERİ

Farklı tarihlerde şehit düşen Kurdistan Özgürlük Gerillaları için İsviçre’nin Zug, Almanya’nın Kassel ve Münih kentlerinde anma ve taziye etkinlikleri gerçekleştirildi.  

ZUG

İsviçre’nin Zug Kantonuna bağlı Knonau kentinde farklı tarihlerde şehit düşen Bêrîtan Nurhak Çiya (Sultan Dağ), Şexmûs Malazgir (Yılmaz Öner), Şervan Botan (Şakir Erdemci), Ezîz Gabar (Serdar Sönmez), Kamûran Teyrêbaz (Yılmaz Sala), Berxwedan Qehreman (Muhammed Süleyman), Brûsk Kato (Basri Cin), Axîn Gabar (Zeynep Özkan), Rustem Çekdar Kato (Sefer Temel), Dilsoz Gabar (Arvin Hüseyin), Onur Artos (Şükran Arvas) için anma etkinliği düzenlendi.

Zug Şehîd Dirêj Koçer Komünü tarafından organize edilen anmaya şehit aileleri, İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) yöneticileri, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada ilk olarak Zug Şehîd Dirêj Koçer Komünü adına Eşbaşkan Esat Malkoç konuştu. Şehitlerin arkasında konuşmanın kolay olmadığına vurgu yapan Malkoç “ Şehitlerimizin ve onların verdiği mücadelenin takipçisi olacağız” dedi.

Anmaya katılan KOMAW temsilcisi Mustafa Karahan da, mücadelenin bugün geldiği bu aşamanın şehitlerin verdiği bedel sayesinde gerçekleştiğini belirterek, “Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Önder Apo, “Şehitlerimizi yaşam gerekçemiz yapmalıyız” diyordu. Bu hareket şehitlerin sayesinde bu aşamaya geldi. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere Kürt halkının ve Önder Apo’nun başı sağ olsun” dedi.

Şehit aileleri ise birlikte sahneye çıkıp halkı selamladı. Aileler adına Bêrîtan Nurhak Çiya’nın yeğeni Sidar Dağ ile Axîn Gabar’ın kuzeni Barış Özkan birer konuşma yaptı. Sidar Dağ ve Barış Özkan’ın şehitlerin mücadelesine bağlı kalacaklarına dair konuşmaları, “Şehîd Namirin” sloganıyla karşılık buldu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divan Üyesi Musa Farısoğulları da şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önemli ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Düşmanımız her yandan bize saldırıyor. Şehitlerimiz var. Başta İmralı’da Önder Apo üzerinde yoğun bir tecrit sürüyor. Türk devleti, Kürt partisi olduğunu söyleyen bir yapıyla gerillaya karşı mücadele ediyor. Bu yetmiyor, Irak’a gidip gerillaya karşı çalışma yürütüyor. Şehitlerimiz her zaman mücadelenin öncüsü olmuştur. Özgürlük mücadelesi ne zaman sıkıntıya girerse gerillanın üstün direnişi ile yeni bir aşamaya geçiyor. Nerede olursak olalım birlik olmalıyız. Birlik olursak her şeyin üstesinden geliriz. Bijî Serok Apo, Şehîd namirin!”

Anma, şehitlerin mücadelesini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından “Şehîd Namirin” sloganıyla sona erdi. 

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde Hewre Çiya (Mosleh Qazîzade) ve Şêxmûs Milazgir (Yılmaz Öner) şahsında tüm Kurdistan Özgürlük Şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Hewrê Çiya’nın annesi ve yakınlarının da katıldığı anma, saygı duruşu ile başladı, ardından iki şehidin mücadelesine ilişkin sinevizyon izlendi.

Etkinlikte KOMAW adına Ahmet Aktaş, KJAR adına Meryem Fethî ve Kurdistan Özgür Yaşam Partisi-PJAK adına konuşmalar yapıldı. Şehit ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı dileyen ve şehitlerin izinde mücadelelerinin takipçisi olacaklarını belirten konuşmacılardan Meryem Fethî, “Şehitlerimizin verdiği mücadele bizi onurlandırıyor, şehitlerimiz yolumuzu aydınlatıyor. Sadece şehîd namirin demeyeceğiz; izlerinden gideceğiz, hayallerini gerçekleştireceğiz ve ömrümüz oldukça şehitlerimizin takipçisi olup mücadelelerini devam ettireceğiz” ded,

Şehît Hewrê Çiya’nın annesi ise oğluyla gurur duyduğunu, Hewrê Çiya’nın Kurdistan halkının şehidi olduğunu ifade etti.

Anma, “Şehîd Namirin” sloganının atılmasıyla son buldu.

MÜNİH

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesinde 21 Haziran’da Türk ordusuyla yaşanan savaşta şehit düşen 4 gerilladan biri olan Brûsk Kato (Basri Cin) için Almanya’nın Münih kentinde taziye kuruldu. Taziyeleri aile adına Faysal Ataman kabul ederken, Brûsk Kato’nun mücadelesini anlatan sinevizyon izlendi.