Gazeteci Serunaz Ahmed 28 gündür grevde

‘Jin, Jiyan, Azadî’ serhildanında tutuklanan Gazeteci Serunaz Ahmed, kendisine sağlık kontrolü izni verilmemesi nedeniyle 28 gündür grevde.

SERUNAZ AHMED

Gazeteci ve çocuk hakları savunucusu, hasta tutsak Serunaz Ahmed, İran’ın Tahran kentindeki Evin Cezaevi’nde tutuluyor. Kendisine sağlık kontrol izni verilmediği için 28 gündür ilaç almayı reddediyor.

İnsan hakları savunucuları Evin Cezaevi’ndeki  Gazeteci Serunaz Ahmed’in anksiyete ilacını kullanmayı bıraktığı ve cezaevinin sağlık hizmetlerini reddettiğini ifade etti.

Yine Serunaz Ahmed’in Evin Cezaevi’ndeki kadınlar koğuşuna gerçekleştirilen saldırı esnasında fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı da belirtildi.

Gazeteci ve çocuk hakları aktivisti Serunaz Ahmed Kasım 2022’de ‘Jin Jiyan Azadî’ eylemleri esnasında eşi Kamyar Fekur ile birlikte gözaltına alınmıştı. Gazeteci Serunaz Ahmed daha önce de Tahran Devrim Mahkemesi tarafından ‘devlet aleyhine propaganda’ ve ‘ulusal güvenliği baltalamaya yönelik toplantı ve komplo kurmak’ suçlamalarıyla 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.