GÖRÜNTÜLÜ

Genç kadınlardan teatral gösteri ve stant çalışması

Genç kadınların Strasbourg’da başlattığı 4 günlük eylemler serisinin 2. gününde, kapitalizmin toplumsal inşa araçları ve bunun karşısında Demokratik Konfederalizm paradigması, tiyatro oyunu ile anlatıldı.

ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN- Mücadeleci Genç Kadınlar) ve enternasyonal genç kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı eylem ve etkinlikler 2. gününde devam ediyor.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük; Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında 7 Temmuz’a kadar sürecek eylem ve etkinliklerin ikinci günü, Place Kleber’de açılan stantla başladı. Stantta farklı dillerde Abdullah Öcalan’ın mücadele yaşamı, üzerindeki tecrit ve tecridin toplumsal, siyasi yansımaları ve Demokratik Konfederal paradigması yer aldı. Stantta ayrıca Abdullah Öcalan’ın farklı dillere çevrilmiş kitaplarına da yer verildi.

Rêwîtiya Azadiyê (Özgürlük Yolculuğu) adıyla düzenlenen eylemler serisinin bir parçası olarak düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde, dijital medyanın gençler üzerindeki etkileri, taciz, militarizm ve tüketim çılgınlığının ele alındığı bir tiyatro oyunu sergilendi. Oyunda kapitalist modernitenin bu araçlarla toplumu yozlaştırdığı, buna bağlı olarak bireyselciliğin ve bağlamında faşizmin giderek örgütlendiği vurgulandı.

Erk ve iktidar paralelinde ulus devlet zihniyetinin bu araç ve kavramlarla kadınları metaya dönüştürdüğü vurgusunun yer aldığı oyunda, çözümün Demokratik Konfederal paradigma olduğuna dikkat çekildi.

Tüm bu sorunların çözümünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü Demokratik Konfederal paradigması olduğuna dikkat çekilen oyunda, bunun için herkesin örgütlenmesi gerektiği tematik anlatımlarla ifade edildi. Oyun “Jin jiyan azadî” , “Bijî Serok Apo” , “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla sona erdi.

Broşürler ve kitapçıklarla kitle çalışmasının sürdürüldüğü etkinliğe Fransa’da yaşayan halkların ilgisi yüksek oldu.