GÖRÜNTÜLÜ

Bologna’da Abdullah Öcalan’a adanan konsere büyük ilgi

İtalya'da geçtiğimiz yıl başlatılan 'Tempo de Sperenza' (Umut Zamanı) konserler serisi, salı günü Bologna kentinde büyük bir katılımla devam etti.

Brescia, Milano, Alessandria ve Roma'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adanan konserler serisinin bir devamı olarak Bologna kentinde de bir konser düzenlendi. 

RETE Kurdistan, İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu ve İtalyan sanatçıların organizasyonuyla düzenlenen konser alanı PKK, YPJ, YPG bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile donatıldı.

İtalya'nın tanınmış sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen konser, yoğun ilgi gördü. Konserde Abdullah Öcalan'ın savunmalarından pasajlar da okundu. 

Konserin organizatörlerinden Domenico Mucignat, Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle ilk kez 1998 yılında İtalya’ya geldiğinde tanıştığını belirterek, "O günden bu yana Abdullah Öcalan’ın derhal fiziki özgürlüğünün sağlanması ve fikirlerinin dünyaya yaygınlaşması için elimden geleni yapıyorum. Abdullah Öcalan hepimiz için felsefik ve politik bir liderdir," dedi. 

Mucignat, Abdullah Öcalan’ın sunduğu demokratik konfederalizm paradigmasını muhteşem olarak nitelendirerek, "Toplumların barış içinde yaşayabilmesinin yolu demokratik konfederalizmdir. Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz," diye ekledi.

Sanatçı ve yazar Pierpaolo Copvilla ise, "Öcalan bir öğreticidir. Öcalan sadece bir politikacı değildir, aynı zamanda Antonio Gramschi gibi büyük bir düşünürdür. Öcalan’ın sunduğu fikirler muhteşemdir. Demokratik konfederalizm, sosyalizmin yeni formudur, çağımızın sosyalizmi demokratik konfederalizmdir," dedi. 

Copvilla, Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin çok ileri düzeyde olduğunu belirterek, "Umarım Öcalan derhal serbest bırakılır. Abdullah Öcalan’ı yanımızda istiyoruz çünkü Abdullah Öcalan dürüst birisidir," ifadelerini kullandı.