GÖRÜNTÜLÜ

Grigny ve Limasol'da şehit Zîlan’ı anma etkinlikleri

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, Paris bölgesindeki Griginy'de PKK gerillası Zeynep Kınacı’yı (Zîlan) fedai eyleminin yıldönümü dolayısıyla andı. Kıbrıs'ın Limasol kentinde de bir anma etkinliği düzenlendi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşêr (TekoJIN) üyesi gençler, 30 Haziran 1996 tarihinde Dersim’de fedai eylemi gerçekleştiren şehit Zîlan’ı, Grigny merkez derneğinde andı. 

Açılış konuşması ardından şehit Zîlan’ın hayatı ve mücadelesine ilişkin Şehit Aileleri Komisyonu’nun bir üyesi konuşma yaptı. 

Konuşmada, “Komutan şehit Zîlan yapmış olduğu fedai eylem ile düşmanın imha ve inkâr politikalarına karşı büyük bir darbe indirmiştir. Dersim katliamını gerçekleştiren alçak düşmandan, kendini uçurumlardan atan halkımızın intikamını almıştır” denildi. 

Şehit Zîlan’ın hayatı ve mücadelesine dair bir sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada ayrıca PKK gerillası Zîlan’ın şehadetinden önce yazdığı mektubu okundu. 

Ayrıca Şehid Hîvda Avareş’in (Melek Erkek) 28 Haziran şehadet yıldönümü vesilesiyle kardeşi bir konuşma yaparak, şehitlerin anlam ve önemine vurgu yaptı. 

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde de şehit Zîlan’ı anma etkinliği düzenlendi. 

Anma, Limasol kentinde bulunan Teofilos Kürt Kültür Merkezi binasında yapıldı.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisine bağlı Şehit Aileleri Komisyonu ile Kıbrıs Kürt kadın inisiyatifi öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliğinde şehit Zîlan ile HPG’nin son günlerde açıkladı Elkê şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı şehitler köşesinde karanfil ve mumlar yakıldı.

Komisyon sözcüleri ve şehit yakınlar anma etkinliğinde konuşmalar yaptılar. Şehit Zîlan’ın fedai eyleminden önce yazmış olduğu mektubu anma etkinliğinde okunurken, bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. 

Ardından şehit Zîlan ve Kurdistan devrim şehitleri anısına söylenen şarkılar eşliğinde etkinlik son buldu.