GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla Şerzan Gabar şehadete ulaştı

Şehadete ulaşan gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Kobanê’den başladığı özgürlük mücadelesini Kurdistan dağlarında başarıyla zirveleştiren Şerzan yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“9 Haziran 2024 günü Medya Savunma Alanları gerçekleşen talihsiz bir kaza sonucunda Şerzan Gabar yoldaşımız şehadete ulaştı.

Halkımıza yönelik geliştirilen soykırım saldırılarına karşı fedaice savaşarak şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını almak için mücadele saflarına katılan Şerzan yoldaşımız, katılımından şehadete ulaştığı an’a kadar cesareti, özgürlük değerlerine olan bağlılığı ve güçlü yoldaşlığı ile örnek bir Apocu militan olmayı başardı. Kobanê’den başladığı özgürlük mücadelesini Kurdistan dağlarında başarıyla zirveleştiren Şerzan yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

Bu temelde başta Şerzan yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anısını özgür Kurdistan’da yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şerzan Gabar yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şerzan Gabar
Adı Soyadı: Elaa Urfalî
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Leyla – Hesen
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Haziran 2024 / Medya Savunma Alanları

Şerzan yoldaşımız, insanlık için ortaya koyduğu mücadele ile tüm ezilen halklar için direnişin sembolü haline gelen Kobanê’de Şêxan aşiretine mensup bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever ve Kürtlük özüne bağlı olmasından dolayı kültür ve geleneklerine bağlı bir şekilde yetişen yoldaşımız, küçük yaşta özgürlük mücadelemizi duydu. Rojava Özgürlük Devrimi’nin gelişmesiyle birlikte Apocu militanları tanıma şansına sahip olan yoldaşımız, onların yaşam duruşlarından, yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilendi. Rojava Özgürlük Devrimi’ne katılan ve yurtseverlik görevlerini yerine getiren babasının 2013 yılında şehadete ulaşması Şerzan yoldaşımızı derinden etkiledi. Bu nedenle özgürlük mücadelemize daha fazla ilgi duyan yoldaşımız, devrim çalışmaları içinde sorumluluk üstlenmek için arayışlara girdi. DAİŞ çetelerinin 2014 yılında soykırımcı Türk devletinin de desteğini alarak ikinci defa Kobanê’ye saldırması ve halkımıza yönelik katliamlar gerçekleştirmesi, Şerzan yoldaşımız için mücadele gerekçesi oldu. Tarihi Kobanê Direnişi’nde şehadete ulaşan yoldaşlarımızdan ve Rêber Apo üzerinde sürdürülen tecritten etkilenen yoldaşımız, direniş saflarına katılma kararlılığına ulaştı. 

Bu temelde 2016 yılında özgürlük güçlerine katılan yoldaşımız, aldığı askeri ve ideolojik eğitimlerle kısa sürede direniş mevzilerindeki yerini aldı. Kendisini askeri anlamda yetkinleştiren yoldaşımız, DAİŞ çetelerinden halklarımızın intikamını almak için ısrarla gerçekleştirilen eylem ve hamlelere katılmak istedi. Bu temelde birçok hamleye katılarak halklarımızın DAİŞ çetelerinden kurtarılmasında emek ve çaba sahibi oldu. Halkımızın ve Hareketimizin içerisinden geçtiği tarihi sürecin farkında olan Şerzan yoldaşımız, bu süreçte daha fazla yük kaldırmak için arayışlara girdi. Kendisini ideolojik ve askeri anlamda yetkinleştirmeden dönem görevlerini layıkıyla yerine getiremeyeceğinin bilincinde olan yoldaşımız, bunun için askeri ve ideolojik eğitimlere dahil oldu. Birçok askeri branşta uzmanlaşan Şerzan yoldaşımız, aldığı eğitim ve edindiği askeri tecrübeleri daha fazla mücadele etmenin zemini yaptı.

En büyük hayalini Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayarak Özgür Kurdistan’da yaşamak olarak belirleyen Şerzan yoldaşımız, bunun da mücadelesini daha da büyütmekten geçtiğinin farkındaydı. Yaşadığı derin yoğunlaşmalarla mücadelesini ancak Kurdistan dağlarında gerilla saflarında büyütebileceği kanaatine varan yoldaşımız, bu temelde yüzünü Kurdistan dağlarına döndü.

Medya Savunma Alanları’nda aldığı eğitimlerle kısa sürede dağ ve gerilla yaşamına uyum sağlayan Şerzan yoldaşımız, bir an önce savaşın yoğun yaşandığı alanlara giderek sürecin gerektirdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmek istedi. Fakat yeni dönem gerilla taktikleri konusunda kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğine inanan yoldaşımız, bunun için askeri ve ideolojik eğitimlere dahil oldu. Askeri tecrübelerinin verdiği avantajla bu eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Şerzan yoldaşımız, bu süreçte gösterdiği fedakar ve yaşamdaki mütevazı duruşuyla tüm yoldaşlarının saygısını kazandı. Güçlü yoldaşlık bağlarıyla her zorluğun üstesinden gelebileceğinin bilincinde olan yoldaşımız, bu amaçla yoğunlaşmalarını derinleştirerek yoldaşlarıyla hakikat paydaşlığı yaptı. Fedakarca çalışma yürüten yoldaşımız, yer aldığı her çalışmada emekçi yönleriyle öne çıktı.

9 Haziran 2024 günü talihsiz bir kaza sonucu şehadete ulaşan Şerzan yoldaşımız; sade, doğal ve dürüst kişiliği ve güçlü yoldaşlığı ile her zaman yoldaşlarının yüreğinde ve özgürlük mücadelemizde yaşayacaktır. Şerzan yoldaşımızın en büyük hayali olan Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan’ı gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.”