Gerilladan Zap, Metîna ve Heftanîn’de çok sayıda eylem

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap, Metîna ve Heftanîn’de çok sayıda eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 dron imha edildi, 2 mevzi de darbelendi.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Heftanîn bölgesi;

29 Haziran saat 16:35’te Demka alanındaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Metîna bölgesi;

27 Haziran saat 10:00’da Dergelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik ile hedeflenerek vuruldu ve 2 çadır imha edildi.

27 Haziran saat 15:00’da Dergelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Temmuz saat 18:30’da Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

29 Haziran saat 10:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu.

29 Haziran saat 17:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

30 Haziran saat 06:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda uçan işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile havada vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

30 Haziran saat 09:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

30 Haziran saat 11:10 ve 11:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

29 Haziran saat 07:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

29 Haziran saat 15:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

29 Haziran saat 17:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

29 Haziran saat 17:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

30 Haziran saat 13:17’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Temmuz saat 06:47, 09:44, 11:30 ve 19:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik ve ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

29, 30 Haziran ve 1 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 15 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

29 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Haziran, 1 ve 2 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Lolan, Sinînê alanı 4 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 10 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Girê Zengil alanları 2 kez olmak üzere; toplam 18 kez savaş uçakları ile bombalandı.

2 Temmuz’da Metîna bölgesinin Şêlazê ve Serê Metîna Direniş Alanları ile Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”