'Önder Apo'nun özgürlüğü için Viyana'ya akalım'

İmralı'daki insanlık dışı tecride dikkat çeken Civaka Azad eşbaşkanları, "2 Kasım'da Önder Apo’nun özgürlüğü için Viyana’ya akalım" dedi.

EYLEM ÇAĞRISI

Avusturya genelinde, “Özgür Kobanê’den Özgür Önderliğe” şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kobanê’nin 10. yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüşe ilişkin Civaka Azad eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada "21. Yüzyıla girerken kapitalist modernite sistemi Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmek istiyordu. Ancak bu projenin önündeki en büyük engellerden biri de Kürt özgürlük hareketi ve Rêber Apo idi. Bu nedenle 9 Ekim 1998'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik bir uluslararası komplo gerçekleştirildi. Bu komplonun üzerinden 26 yıl geçti, ne büyük Ortadoğu projesi hayata geçirildi, ne de barış ortamı sağlandı. Aksine bu süre içinde Ortadoğu coğrafyası kan gölüne çevrildi. Savaş ve çatışmalar günümüzde derinleştirilmektedir. Çeyrek asırı aşan bir süredir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'nı İmralı adasında tutan sistem, hiçbir hukuka, kurala uymamaktadır" denildi.


Açıklamada İmralı'daki insanlık dışı tecride dikkat çekilerek, "Tam 44 aydır Rêber Apo'nun kendisinden hiçbir bilgi alınamıyor. Kürt halkının, Önder Apo'nun sağlık ve güvenliğine yönelik öfkesi ve kaygısı her gün biraz daha artmaktadır ve bu durumu artık kabullenmemektedir" denildi.

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Uluslararası Komployu sona erdirmek, tecridi kırmak ve Rebêr Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla 2 Kasım'da Avusturya Civaka Azad olarak Viyana merkezli büyük özgürlük yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşte kitle hedefimiz 10 bin kişidir. Avusturya meclis ve bileşenlerimizin yürüyüşe yönelik ciddi hazırlıkları vardır. Kitlenin alana taşınması için Avusturya’nın farklı kentlerinde otubüsler tutulmuştur. Özel araçlarıyla gelenler koordine ediliyor. Yine trenlerle gelecek kitle tespiti yapılıyor.

Halkımızı Rêber Apo'nun özgürlüğü konusunda duyarlı kılmak ve yürüyüşe kitle katılımını sağlamak amacıyla birçok bölgemizde halk toplantılarını düzenleyeceğiz.

  Çağrımız Avusturya'da yaşayan tüm yurtsever Kürt halkınadır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecrit ve tüm hukuksuzluklara karşı sessiz kalmayalım. Bu yürüyüşe katılarak özgürlük talebimizi yükseltelim. Unutmayalım, Rêber Apo'nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Rêber Apo'ya uygulanan tecrit tüm Kürt halkına yöneliktir.

Bunun yanında tüm dost kurumları, sendikaları, partileri, aktivistleri, demokrasiyi ve insan haklarını savunan herkesi bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.

2 Kasım saat 14:00'te Votiv Park'ta Önder Apo’nun özgürlüğü için Viyana’ya akalım."