Aachen ve Neuwied’te komplo ve Efrîn protestosu

Almanya’nın Aachen ile Neuwied kentlerinde uluslararası komplonun ile Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları kitlesel bir eylemle protesto edildi.

Aachen’da düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda uluslararası komplonun 19. yıldönümü ve Efrîn işgalinin 26. gününde protesto edildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eyleme Alman sol grupları, MLKP, Şehit Aileleri, Kürt Halkevi ve Die Linke Milletvekili Andrej Hunko birer konuşma yaptı.

NEUWIED

Almanya’nın Neuwied kentinde de uluslararası komplo ile Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Demokratik Toplum Merkezi ve PYD'nin ortaklaşa düzenlediği eyleme yüzlerce kişi katıldı.

"Çocuk Katili Erdoğan", "Her yer Efrîn, her yer direniş", "Biji Serok Apo" sloganlarının atıldığı eylemde bayrak ile döviz taşındı.

Yapılan konuşmalarda Efrîn işgalinin 1999 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı yapılan komplonun devamı olduğu belirtildi.

Afrin'de her türlü teknikle, karadan ve havadan Kürt yerleşim birimlerinin İşgalci Türk devleti tarafından hedef alındığı, bir halkın soykırımdan geçirildiğine dikkat çekildi, Alman halkından dayanışma talep edildi.