AP Başkanı Metsola: Saldırıları görüşeceğiz

Kadınların da saldırı altında olduğu ve jeopolitik olarak insanların zorda olduğu böylesi saldırıları kesinlikle kabul etmediklerini vurgulayan AP Başkanı Metsola, konuyu dışişleri güvenlik komitelerinde ve AK ile görüşeceklerini söyledi.

Avrupa Parlamento Başkanı Roberta Metsola, Türk devletinin saldırılarının kabul edilir olmadığını vurgulayarak, “En güçlü şekilde mesajı yerine ulaştırmaya çalışıyoruz, yaşananları kabul etmediğimizi dünyaya duyurabilmeliyiz” dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Strasbourg’da açılan yeni AB Parlamentosu oturumunda yapılan basın toplantısında Medya Haber TV’den Erem Kansoy’un sorularını yanıtladı.

Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarına ilişkin saldırıları durdurma ve uluslararası hukuka uyma çağrısı yönünde yaptığı dünkü açıklamasının net olduğunu belirten Metsola, “Çeşitli grup liderleri ve farklı komitelerle bu konuyu görüşüyoruz. Bu konuda nasıl açıklamalar yapmamız gerektiğini tartışıyoruz. Bu açıklamaları gelişigüzel yapmamız mümkün değildir. Bu açıklamaları yaparken en güçlü şekilde mesajı yerine ulaştırmaya çalışıyoruz, yaşananları kabul etmediğimizi dünyaya duyurabilmeliyiz.

Türk devletinin saldırılarını sürekli gündemde tutacağını da belirten Metsola, “Burası insan haklarını her zaman ön planda tutan bir kurum ve bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Kadınların da saldırı altında olduğu ve jeopolitik olarak insanların zorda olduğu böylesi saldırıları kesinlikle kabul etmediklerinin altını çizen AP Başkanı Metsola; “Bu konuyu ilk dışişleri güvenlik ve savunma komitelerimizde de tartışmak üzere görüşeceğiz. Avrupa Konseyi (AK) ile ve üyeleri ile de görüşmelerimiz var. Bu saldırıları günlük olarak kendim de düzenli olarak gündeme getiriyorum. Burası insan haklarını her zaman ön planda tutan bir kurum ve bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.