AvEG-Kon: Maxmûr'da insanlık suçu işleniyor

AvEG-Kon, Maxmûr saldırısına dikkat çekerek, "Dünya pandemiyle uğraşıyor, Türk devleti Kürt halkına karşı insanlık suçu işliyor" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Türk devletinin Maxmûr Mülteci Kampı'na dönük saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'DÜNYA VİRÜSLE UĞRAŞIYOR, TÜRKİYE İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR'

Açıklamada, "Aylardır bölge yönetimi tarafından ambargo altında bulunan Maxmûr Mülteci Kampı şimdi  faşist Türk devleti tarafından SİHA’larla bombalanıyor" vurgusunda bulunularak, "Dünya halkları Covid-19 salgınına karşı yaşam mücadelesi verirken, sivil insanların yaşam alanlarının bombalanması bir insanlık suçudur. Biz AvEG-Kon olarak bu saldırıya karşı tüm demokratik kitle örgütlerini, insan hakları savunucularını duyarlı olmaya çağırıyoruz" denildi.

ÇAĞRI

Katledilenleri anan AvEG-Kon, "Tüm duyarlı kamuoyunu Maxmûr'da yaşayan tüm mültecilerin yanında yer almaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Türk faşist devletinin Kürt düşmanlığına ve sivillere dönük bu katliamcı anlayışına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz" dedi.