AVEG-KON: Rojava'ya yönelik bombardımana karşı sokağa, eyleme!

AVEG-KON, “İşgal saldırılarına karşı Avrupa'da yaşayan göçmen emekçileri, enternasyonalist dostlarımızı Rojava halklarıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Rojava halkının büyük bedellerle var ettiği yaşam umudunu birleşik mücadelemizle koruyalım” dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırıların, faşist şefin işgal emellerini sürdürdüğünü gösterdiğine işaret ederek, sömürgeci savaş ve işgal saldırılarına karşı göçmen emekçileri ve enternasyonalistleri Kuzey ve Doğu Suriye halklarıyla dayanışmaya çağırdı.

Yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

Sömürgeci faşist şeflik rejimi Kürt halkına soykırım saldırılarını her geçen gün yenilerini ekleyerek sürdürüyor. Dün gece Rojava kentlerini hava saldırıları ve top atışları ile boydan boya vuran sömürgecilik, aralarında küçük çocukların da bulunduğu sivilleri katletti.

Rojava halklarının temel yaşam kaynaklarının, alt yapıların ve sivillerin hedef alındığı bombardıman açıktır ki, faşist şefliğin sömürgeci savaş ve işgal emellerini sürdürdüğünü göstermektedir. Onlarca sivilin çocuk, yaşlı gözetilmeden bu saldırılarda katledilmesi, içme suyu, elektrik, hastaneler gibi sivil yaşam alanları ve alt yapının hedeflenmesi savaş suçlarını işlemekteki sömürgeci pervasızlığı gözler önüne sermektedir.

Bir yandan 'Devlet'in uzattığı el ile başlayıp, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir aile görüşmesinin gerçekleştirilmesi ile devam ettirilmeye çalışılan 'çözüm süreci' algısı, diğer yandan Bakur, Başûr ve Rojava'ya yönelik askeri operasyonların işgal saldırılarıyla devam ettirilmesi, aynı zamanda Öcalan'a yönelik tecridin katı bir şekilde sürdürülüyor oluşu, tasfiyeci saldırılarda her yöntemin sınanacağını göstermektedir.

Ortadoğu'da İsrail-İran arasında patlak verebilecek olası bir bölgesel savaşın sonuçları bakımından  Kürt halkının bir statü elde etmesi ihtimalini doğurmasının önüne geçmek için planlı bir şantaj ve tasfiyeci 'çözüm' algısı dayatılarak uyuşturucu bir etki yaratılmak istenmektedir.

Faşist sömürgeciliğin gerçek yüzü, dün geceden bu yana Kürt halkına ölüm kusan bombardımanlardır, çöktürme planlarıdır. Türkiye ve Kürdistan'da politik özgürlük mücadelesi yürütenler üzerindeki faşist baskı ve terör devam ediyor. Öcalan ve politik tutsaklar üzerindeki teslimiyetçi tecrit saldırıları her geçen gün artıyor. Erkek egemen faşist şiddet kadınların ve çocukların yaşamlarını ellerinden alıyor. Rant ve para için yeni doğan bebeklerin yaşamlarına kast ediliyor.

Bu düzen en küçük hücrelerine kadar kokuşmuş bir çürüme içerisindeyken sömürgeci savaş ve işgal saldırılarına karşı Avrupa'da yaşayan göçmen emekçileri, enternasyonalist dostlarımızı  Rojava halklarıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Rojava halkının büyük bedellerle var ettiği yaşam umudunu birleşik mücadelemizle koruyalım.

 Rojava'ya yönelik sömürgeci savaş saldırıları son bulsun!