Birçok kentte kayyumlara ilişkin bilgilendirme standı açıldı

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanması Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto edilirken, kamuoyu bilgilendiriliyor.

Avrupa’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Amed, Van ve Mardin belediyelerinin gasp edilmesini protesto ederken, kamuoyunu bilgilendirdi.

OSNABRÜCK/BIELEFELD

Almanya’nın Osnabrück ve Bielefeld kentlerinde Van, Amed ve Mardin belediyelerinin AKP/MHP tarafından gasp edilmesi amacıyla belediye binası dışında bir eylem düzenlendi.

Eylemlerde belediyelerin gasp edilmesine ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde protesto 11’inci gününde devam etti. Çadır eylemi saat 16.00’da Bahnhofvorplatz’da başladı. Konuşmaların yapıldığı eylem boyunca bilgilendirme de yapıldı.

Eylem 31 Ağustos’ta 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de AKP/MHP’nin belediyeleri gasp etmesi protesto edildi. HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostlarının düzenlediği eylem boyunca bildiriler dağıtılırken, konuşmalar yapıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de kayyum protestoları devam ediyor.

Kürdistanlılar Vieux-Port Meydanı’nda bir bilgilendirme standı açtı. Arin Mirkan Kadın Meclisi ve TEV-ÇAND’ın ortaklaşa düzenlediği eylem Marsilya Büyükşehir Belediyesi önünde açıldı.

HDP bayrağı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını açan Kürdistanlılar kayyumu ve Erdoğan rejimini anlatan pankart taşıdı.

Marsilya’daki stant yarın da aynı saatlerde Castelane Meydanı’nda açılacak.

DEN HAAG/AMSTERDAM

Hollanda’nın Den Haag ve Amsterdam kentlerinde kayyumlar protesto edildi. Den Haag parlamentosu önünde ve Amsterdam’daki Dam meydanında açılan stantta bildiriler dağıtıldı ve kayyum politikasına karşı bilgilendirme yapıldı.

Eyleme Avrupa Süryani Birliği üyeleri de katıldı.