Brüksel Temyiz Mahkemesi: PKK faaliyetleri terör değildir

Brüksel Temyiz Mahkemesi bir kez daha PKK'nin faaliyetlerinin terör olmadığını ve bu nedenle 37 Kürt siyasetçinin yargılanamayacağına hükmetti.

Belçika Temyiz Mahkemesi, PKK'nin Kuzey Kürdistan'daki silahlı mücadelesini "Türkiye'nin iç anlaşmazlığı" olduğu yönündeki karara Belçika Federal Savcılığı tarafında yapılan itirazı bugün gördü.

Temyiz mahkemesi bir kez daha PKK'nin faaliyetlerinin terör olmadığını belirterek, aralarında KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ile KCK yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 37 Kürt siyasetçi hakkında kovuşturmaya gerek olmadığını karar bağladı.

Böylece, Belçika Federal Savcılığı tarafından PKK yöneticileri hakkında 2006 yılında başlatılan soruşturma, bu kararla kapanmış oldu.

Federal savcının Yargıtay'a bir son itiraz hakkı da bulunuyor.

Aynı mahkeme 15 Eylül 2017'de de PKK'yi "uluslararası, devlet olmayan silahlı bir örgüt" olarak tanımlamış.

Türk devletinin şiddetine dikkat çekerek, PKK'nin bu şiddete karşılık verdiği ve ortada bir terör faaliyeti bulunmadığına hükmetmişti.

Karara göre PKK, Belçika'da terör yasaları ile yargılanamayacak.

Belçika'da 2006'da aralarında Kürt siyasetçiler Remzi Kartal, Zübeyir Aydar ve Adem Uzun'un da bulunduğu, 36 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

3 Kasım 2016'da Brüksel'deki Soruşturma Dairesi, PKK'nin terör örgütü olmadığına hükmederek dava açılmasını reddetmişti.

Federal savcı, mahkemenin bu kararına itiraz etmişti.

Türkiye ve Belçika savcılığının itirazı üzerine 9 Mayıs 2017'de taraflar İtiraz mahkemesinde dinlenmişti.

PKK'nin, AB'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkartılması talebiyle açılan dava da 16 Nisan 2018'de Avrupa Adalet divanında görülmüş.

Adalet divanı da PKK'nin AB terör örgütler listesinde bulunmasını haksız bulmuştu.

https://anfturkce.com/guncel/belcika-da-kurt-kurumlari-aleyhine-acilan-dava-dustu-80539