GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre eylemcileri Bêrîtan'ı andı

İsviçre'nin Cenevre kentindeki oturma eyleminde Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin sembolleşen ismi Bêrîtan Hêvî (Gülnaz Karataş) anıldı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde Kürdistanlıların sürdürdüğü oturma eylemi 46. ayına girdi.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba sürdürülen oturma eyleminde  bu hafta 1992 savaşında işgale ve ihanete geçit vermemek adına kendisini uçurumdan atarak Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin sembolleşen ismi olan Bêrîtan Hêvî (Gülnaz Karataş) anıldı.

Bêrîtan Hêvî şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunun ardından basın açıklamasına geçildi. Eylem komitesi adına Veysel Kuşkanadı tarafından yapılan açıklamada İmralı'daki tecrit ve işkence sistemine dikkat çekildi.

Kuşkanadı, "Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanması bizler için bugün açığa çıkan söylemlerin hayata geçebilmesinin tek koşuludur. Eğer bölgede kalıcı bir barış sağlanacaksa AKP-MHP iktidarının muhatabı  Önderliğimizdir" diye konuştu.

Kuşkanadı, son olarak "Bêrîtan'ın şehadeti sonrası ardılları kadın ordulaşmasını sağlayarak onun intikamını almışlardır" mesajını verdi.