YENİLENDİ

Ekim ayı şehitleri Hamburg ve Düsseldorf'ta anıldı

Kürdistan özgürlük mücadelesinde ekim ayında şehit düşen gerillalar için Almanya'nın Hamburg ve Düsseldorf kentlerinde anma etkinlikleri düzenlendi.

Hamburg Şehit Aileleri Komisyonu ve Hamburg Rojbin Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlik, Hamburg DKTM binasında gerçekleştirildi. 

Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan şehit babası Cengiz Onat, "Elde silah, yüreklerinde ülke sevdasıyla şehit düşen insanları rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizim için en kutsal değer olan şehitlerimizi yalnızca anma etkinliklerinde değil, her zaman yüreğimizde ve bilincimizde hatırlayalım ve sahip çıkalım." dedi.

Yazar ve kadın hakları savunucusu Anja Flach, başta Meryem Çolak ve Çerkes Helin olmak üzere birçok değerli devrimci ilr tanışma şansına sahip olduğunu ifade etti. Anja Flach, "PKK aynı zamanda bir şehitler partisidir. Yaşadığım sürece tanıdığım bu değerli insanların mücadelesini sürdüreceğim." dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi Temsilcisi Evin Serhat ise, "Şehit düşen her yoldaş, bize bir mücadele mirası bırakarak aramızdan ayrıldı. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın yarım kalan hayallerini tamamlamak namus borcumuzdur." diye konuştu. 

Evin Ararat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşması için başlatılan kampanyanın güçlü geçmesi gerektiğini vurgulayarak, önümüzdeki ayın 16'sında Köln'de yapılacak kitlesel yürüyüşe güçlü bir katılım sağlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Anma etkinliği kapsamında şehit fotoğraflarından oluşturulan bir köşe ve sinevizyon gösterimi yer aldı. Etkinlik, şehitlerin ruhu ve aziz hatıraları için helva dağıtımı ile sona erdi.

DÜSSELDORF

Düsseldorf’taki anma da Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşundan sonra Avrupa Kürt Kadın Hareketi Üyesi Pero Dündar, günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için geçtiğimiz yıl başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesine ilişkin bilgi veren Pero Dündar, Kürdistan yurtseverlerinin özgürlük hamlesine katılarak mücadele etmelerinin önemini vurguladı.

Ekim Ayı Şehitlerine ilişkin hazırlanan sinevizyonun gösterimi ardından anma, hamle kapsamında 16 Kasım’da Kölnde gerçekleştirilecek büyük yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.